Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Syksyn koulutustarjonnassa mukana paljon uutta
29.04.2021

Syksyn koulutustarjonnassa mukana paljon uutta

Syksyn koulutustarjonta on julkaistu ja tarjolla on paljon uutta ja uudistunutta eri kohderyhmille. Näyttää siltä, että pääsemme  koulutusten osalta syksyllä palaamaan normaalimpaan toimintaan, mutta jotain on korona-ajasta poimittu mukaan myös tulevaan. 

Tutustu koulutuskalenterin tarjontaan

 

Verkko- ja etäkoulutukset monipuolistavat oppimismahdollisuuksia 

Verkkokoulutuksissa otettiin loikka eteenpäin korona-aikaan ja näiden kokemusten pohjalta verkko- ja etäkoulutus mahdollisuuksia laajennetaan. Voimistelukoulu-koulutusta on päivitetty niin, että ensimmäinen koulutuspäivä suoritetaan itsenäisesti verkossa ja tämän jälkeen kokoonnutaan toiseksi päiväksi harjoittelemaan asioita käytännössä ja oppimiaan yhteisöllisesti kokemuksia jakaen. Uutena verkkokoulutuksena tarjontaan tulee Seurajohdon startti -koulutus, joka sisältää perusasiat voimisteluseuran johtamisesta sekä liiton työkaluihin ja materiaaleihin tutustumista. Tämä lyhyt (3 h) kurssi suoritetaan itsenäisesti verkossa, joten sen käyminen onnistuu juuri itselle sopivana aikana. Lyhyitä, kolmen tunnin etäkoulutuksia on tarjolla runsaasti eri kohderyhmille kuten aikuisten ohjaajille, ikääntyvien ohjaajille ja koreografian tekemisestä innostuneille. Etäkoulutuksia on mahdollista tilata myös tilauskoulutuksina oman seuran tarpeiden mukaan. 

 

Lasten voimistelu ja perheliikunta koulutustarjonnan keskiössä 

Voimistelun strateginen painopiste, lasten voimistelu, näkyy runsaana tarjontana ja uutuuksina lasten ohjaajille ja valmentajille. Uutena koulutuksena syksyllä pilotoidaan paljon toivottua Lasten ja nuorten ohjaajien jatkokoulutusta (2-taso). Koulutus on tarkoitettu 1-tason koulutuspolun suorittaneille lasten ja nuorten ohjaajille  jotka haluavat syventää ja kehittää osaamistaan. Koko syksyn jatkuvaan koulutusprosessiin sisältyy osioita mm. Convention-tapahtumasta ja Voimistelun superviikonlopusta. Liikuntaleikkikoulu on palannut takaisin liiton koulutustarjontaan ja kouluttautumaan pääsee sen osalta jo elokuun lopussa. Monia 1-tason koulutuksia on myös päivitetty; Monipuolista harjoittelua koulutus sai päivityksen yhteydessä myös uuden nimen ja se löytyy nyt tarjonnasta nimellä Laatua lapsuusvaiheen ohjaukseen

 

Seurajohdon osaamisen kehittäminen on monipuolista 

Seuratoimijoiden osaamisen kehittämisen kokonaisuutta on uudistettu. Syksyllä starttaavan verkkokoulutuksen lisäksi syksyllä käynnistyy uusi Valmennusjohdon koulutus (20 h), jonka tavoitteena on tarjota uutta osaamista ja tukea esim. seurojen valmennuspäälliköille ja valmennusvastaaville. Koulutusten lisäksi verkostot ja erilaiset teemaillat ovat erinomaisia keinoja seurajohdon kehittymisen tukemiseen. 

 

Tutustu ja ilmoittaudu koulutuksiin tai tilaa koulutus omaan seuraasi 

Tilauskoulutusten osalta tarjontaa on laajennettu ja lisäksi tilauskoulutusprosessia on selkeytetty. Tilauskoulutus mahdollistaa kouluttautumisen juuri teidän seurallenne sopivaan aikaan ja tilauskoulutuksia on mahdollista myös räätälöidä vastaamaa seuran tarpeita. Tilauskoulutuskyselyt tehdään jatkossa erillisellä tilauslomakkeella

Syksyn laajaan koulutustarjontaan voi tutustua koulutuskalenterissa ja Hoika koulutusrekisterissä. Koulutuksiin ilmoittautuminen kannattaa tehdä jo nyt, sillä esim. etäkoulutukset ovat täyttyneet keväällä todella nopeasti. Reagoimme mahdollisiin koronan tuomiin rajoituksiin esim. siirtämällä koulutuksia, joten ilmoittautumisen voi tehdä turvallisin mielin.  

Haku