Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomi ei lähetä edustajia joukkuevoimistelun MM-kilpailuihin
13.09.2023

Suomi ei lähetä edustajia joukkuevoimistelun MM-kilpailuihin

Suomi ei osallistu marraskuun lopussa Kazakstanissa järjestettäviin joukkuevoimistelun MM-kilpailuihin, koska kilpailuihin osallistuu joukkueita Venäjältä ja Valko-Venäjältä. Voimisteluliiton hallitus teki päätöksen asiasta kokouksessaan 3.9.2023. Kilpailuista on Suomen lisäksi jäämässä pois myös muita Euroopan maita, kärkimaista Viro.

Kansainvälisen joukkuevoimisteluliiton (International Federation of Aesthetic Group Gymnastics, IFAGG) hallitus ei ole tehnyt päätöstä venäläisten ja valkovenäläisten joukkueiden sulkemisesta pois liiton kilpailuista, vaan antaa kilpailun järjestävän maan päättää itse, salliiko se venäläisten ja valkovenäläisten joukkueiden osallistua kilpailuihin. Kazakstan ei ole määrännyt pakotteita venäläisille tai valkovenäläisille. Voimisteluliitto on muiden länsimaiden tukemana tehnyt jo vuonna 2022 IFAGGille esityksen sulkea venäläiset ja valkovenäläiset joukkueet pois kilpailuista. Järjestön hallituksen kantaa asiaan on tiedusteltu tänä vuonna uudestaan.

“IFAGGin hallituksessa ja jäsenistössä meidän kantamme ja näkemyksemme siitä, että venäläisten ja valkovenäläisten ei tulisi kilpailla, jää valitettavasti vähemmistöön. Olemme aktiivisesti vaikuttaneet kansainvälisen liiton päättäjiin. Tässä tilanteessa emme voineet tehdä muuta kuin jättäytyä pois kilpailuista. Tilanne on erittäin valitettava urheilijoidemme kannalta, jotka ovat harjoitelleet ja valmistautuneet MM-kilpailuihin koko vuoden”, sanoo puheenjohtaja Kaisa Vikkula.

 

Jaana Widenius ehdolle IFAGGin hallitukseen

Voimisteluliiton hallitus päätti esittää Jaana Wideniusta IFAGGin hallitukseen. IFAGGin hallituksen vaalit järjestetään MM-kisojen yhteydessä marraskuun lopussa.

”Edellisessä yleiskokouksessa saimme IFAGGin sääntöuudistuksen läpi. Uusien sääntöjen näkyminen liiton toiminnassa on Suomelle erittäin tärkeää. Ne edellyttävät esimerkiksi kurinpitolautakunnan perustamista ja hallituksen laajentamista. Suomelle on tärkeää saada Widenius hallitukseen, jotta kansainvälisessä toiminnassa olisi meidän arvojemme mukaisia ihmisiä päätöksenteossa”, toteaa puheenjohtaja Vikkula.

Jaana Widenius on toiminut pitkään joukkuevoimistelussa voimistelijana, valmentajana ja tuomarina. IFAGGin työssä hän on ollut mukana vuodesta 2003 lähtien. Hallituksessa hän on toiminut kaksi kaksivuotista kautta. Hän on ollut muun muassa IFAGGin teknisessä komiteassa vuodesta 2016 ja toiminut sen puheenjohtajana vuodesta 2020. Hän on joukkuevoimistelun kansainvälinen ensimmäisen luokan tuomari.

IFAGG on kansainvälinen joukkuevoimistelun kattojärjestö. Joukkuevoimistelu on levinnyt neljään maanosaan ja sitä harrastetaan noin 46 maassa. Joukkuevoimistelu on suomalaisesta naisvoimistelusta kehittynyt laji, jossa yhdistyy taiteellisuus, fyysisyys sekä joukkueena tekeminen.

Lisätietoja

Puheenjohtaja
Kaisa Vikkula
Puh. 040 548 3554

Haku