Home » Uutiset » Suomen joukkueelle loistava tulos nuorten MM-kilpailuissa
29.03.2023

Suomen joukkueelle loistava tulos nuorten MM-kilpailuissa

Suomen nuorten joukkue kilpaili tänään Turkin Antalyassa järjestetyissä historian toisissa nuorten MM-kilpailuissa hienosti sijalle 11. pistein 152,529. Suomen joukkueessa kilpailivat Marcus Pietarinen (HIFK Gymnastics), Aaro Harju (Tampereen Sisu) ja Alex Tukiainen (Turun Urheiluliitto) Joukkuekilpailun voitto matkasi tänään Japaniin (164,831), toiseksi tuli Kiina (161,229) ja pronssia nappasi Italia (159,598).

”Joukkueena maailman 11. Se on iso harppaus taas eteenpäin.
Tänään joukkuekilpailu oli erittäin tasainen ja erot joukkueiden välillä olivat pieniä. Onnistuimme kokonaisuutena viemään joukkuekisan läpi rutiininomaisesti. Muutama virhe tuli, mutta toisaalta myös muutama huippusuoritus. Meidän perustaso on noussut. Maken kuusiottelun finaali oli odotettu, mutta rengasfinaali on yllätys. Ennemminkin odotin finaalipaikkaa hevoselta tai permannolta. Kuitenkin tosi tyytyväinen ja monta sijoitusta 20 joukkoon, kun kisaajia on 117. Se on osoitus laadukkaasta voimistelusta.”, kommentoi nuorten vastuuvalmentaja Riku Koivunen.

Loistavan joukkuesijoituksen lisäksi tänään nähtiin mahtavia yksilösuorituksia. Päivän ykkösnimi oli tänään Marcus Pietarinen, joka sijoittui kuusiottelussa sijalle 27. pistein 76,298 ja nappasi paikan kuusiottelufinaaliin. Kuusiottelupaikan lisäksi Marcus voimisteli itsensä renkaiden finaaliin ollen karsinnan kahdeksas pistein 13,166.

”Olen aika tyytyväinen kisaan, kun finaalipaikkoja tuli peräti kaksi vaikka oisin yhteenki ollu jo tosi tyytyväinen. Aloitettiin kisa hevoselta ja jännitti tosi paljon ennen sitä, mutta se meni ihan ok ja hieman paremmalla suorotuksella olisi ollut myös mahdollisuus finaaliin. Renkaat meni ihan nappiin, hyppy oli vähän huono, kun ei laskettu suoraksi, nojapuut meni aika hyvin ja rekki meni onneksi läpi, mutta tkatchev jäi tosi lähelle mikä näkyi loppupisteissä, Permannolla isoimmat virheet tulivat punneruksessa, mutta onneksi suoritus oli riittävä ottelufinaaliin”, summasi Marcus Pietarinen.

Aaro Harju voimisteli tänään kuusiottelussa pisteet 75,198 ja sijoittui lopulta sijalle 35. Lähimpänä finaalipaikkaa Aaro oli hypyssä sijalla 16. pistein 13,149.

”Tänään teimme joukkueena historiaa sijoittumalla 11. koko maailmassa. Saimme joka telineeltä ehjät sarjat joukkuetulokseen pienistä vaikeuksista huolimatta. En voi muuta kuin olla ylpeä meidän joukkueen työskentelystä tänään. Henkilökohtainen tippuminen heti kisan alussa hevosella jäi harmittamaan. Olen kuitenkin ylpeä, kuinka sain taisteltua loput sarjani läpi.”, kommentoi Aaro Harju.

Joukkueen kolmas voimistelija Alex Tukiainen voimisteli arvokilpailudebyytissään kuusiottelupisteet 70,265. Näillä pisteillä lopullinen sijoitus tänään 83.

”Kisat menivät omasta mielestä kokonaisuutena ihan hyvin. Oma itsenäinen suoritus ei ollut tänään ihan sitä tasoa, mitä olin lähtenyt reissulta tavoittelemaan. Omassa kisassa tuli paljon hyviä onnistumisia, mutta oli myös muutamia asioita, jotka eivät menneet ihan niin kuin oisin halunnut. Mutta tärkeintä kisassa oli miten yhdessä sijoituimme joukkueena ja olen tyytyväinen siitä, miten sain paineen alla tarvittavissa paikoissa hyviä ja tärkeitä onnistumisia joukkueen puolesta. Kisasta jäi itselleni lopuksi kyllä hyvä mieli ja tästä on on hyvä jatkaa.” kommentoi Alex Tukiainen.