Home » Uutiset » Suomen miehille joukkue- ja kuusiottelumitaleja telinevoimistelun Pohjois-Euroopan mestaruuskisoissa
25.11.2023

Telinevoimistelun Pohjois-Euroopan mestaruuskisat käynnistyivät Ruotsin Halmstadissa 25.11.2023. Ensimmäisenä kisapäivänä miteltiin kuusiottelussa, neliottelussa ja joukkuekilpailussa. Miesten joukkuekilpailussa Suomen joukkue voimisteli upeasti pronssia. Lisäksi kuusiottelussa Elias Koski voimisteli kultaa ja Marcus Pietarinen hopeaa. Naisten sarjassa kopattiin kolme paikkaa sunnuntain telinefinaaleihin.

Suomen miehet voimistelivat joukkuekilpailussa pronssia pistein 307,124. Miesten joukkueessa edustivat Aaro Harju (Tampereen Sisu), Anton Jääskeläinen (Voimisteluseura Helsinki), Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki), Marcus Pietarinen (HIFK Gymnastics), Niila Sinivuori (Jyväskylän Voimistelijat) ja Emil Woivalin (Espoon Telinetaiturit). Kilpailun voittoon voimisteli Ruotsi ja toiseksi Wales.

“Kisoissa oli todella hyvä meininki, kannustettiin toisiamme läpi kisan ja se riitti pitkälle. Meininki sen kuin parani loppua kohden”, kertoi miesten joukkueen kapteeni Emil Woivalin.

Suomen miehet loistivat myös kuusiottelussa, josta kotiinviemisiksi tuli kirkkaimmat mitalit, kun Elias Koski voimisteli kultaa pistein 80,398 ja Marcus Pietarinen hopeaa pistein 78,397.

“Fiilis on hyvä! Huonosti menneiden MM-kilpailujen jälkeen tuli hyvä kuusiottelu. Mikään telineistä ei mennyt superhyvin, mutta tärkeintä on, ettei isompia virheitä sattunut. Mukava päätös kaudelle”, iloitsi Elias Koski kuusiottelun kultamitaliaan.

“Hyvä fiilis myös minulla. Oli hyvä kisa eikä tullut isompia mokia. Koko ajan oli hyvä meininki. Huomisessa finaalissa koetetaan olla roiskimatta liikaa”, Pietarinen hymyili kisapäivän päätteeksi.

Myös valmentaja Timo Holopainen on tyytyväinen nuoren joukkueen menestykseen: “Hyvä kisa. Marcus otti ensimmäisessä seniorikisassaan hopeaa ja ylitti maajoukkuerajan. Joukkue taisteli hyvin. Huomenna vielä kisataan finaalit.”

Huomisissa telinefinaaleissa Koski kilpailee permannolla, hevosella, renkailla, nojapuilla ja rekillä. Pietarinen kilpailee permannolla, hevosella, renkailla ja nojapuilla. Lisäksi Aaro Harju nappasi varasijan hyppyfinaaliin.

“Kisat menivät ihan hyvin, ja pääsin hyppyfinaaliin, mikä olikin tavoitteena. Kiva päättää kausi ehjään otteluun”, summasi Aaro Harju.

Naisissa suomalaiset voimistelivat sijalle seitsemän pistein 182,627. Naisten joukkueessa edustivat Evelin Veistelehto (HIFK Gymnastics), Malla Montell (Oulun Pyrintö), Minea Antila (Oulun Pyrintö), Fanni Varanka (Taipumattomat), Adeliina Siikala (HIFK Gymnastics) ja
Minea Vuorisalo (Espoon Telinetaiturit). Naisten joukkuekilpailun voiton vei Wales, hopeaa otti Englanti ja pronssia Norja.

Naisilla ensimmäiseen kisapäivään mahtui onnistumisia, mutta myös virheitä. Useammalla voimistelijalla on takanaan pitkä kisakausi, joka tulee päätökseen Pohjois-Euroopan mestaruuskisojen myötä. Joukkueen toiveena oli saada enemmän finaalipaikkoja, mutta saavutetut kolme finaalipaikkaa ilahduttivat urheilijoita kovatasoisessa kilpailussa. Sunnuntain hyppyfinaaliin paikkansa lunastivat Evelin Veistelehto ja Adeliina Siikala.

“Tänään oli raskas kisapäivä, koska minulla on ollut todella pitkä kisakausi takana. Oli kuitenkin mahtavaa päästä kisaamaan vanhempien voimistelijoiden kanssa PEM-kisoissa. Hypyssä tuli onnistuneet suoritukset ja niillä paikka huomiseen hyppyfinaaliin”, summasi joukkueen nuorin, vielä tytöissä kilpaileva Evelin Veistelehto.

Malla Montell puolestaan kisaa sunnuntaina eritasonojapuufinaalissa.

“Tänään ei ollut mun ottelupäivä. Pitkä kisakausi painoi jo hieman alla, mutta nojapuusarjan varmuus näkyi yhä, kun tuli taas onnistunut sarja. Olen innoissani nojapuufinaalista. Huomisen tavoitteena on sarjan siistiminen sekä tietenkin läpimeno”, kertasi Malla Montell ensimmäistä kisapäivää.

Kisat jatkuvat sunnuntaina 26.11. telinefinaalien merkeissä. Lisätietoja ja tarkemmat tulokset kilpailujen sivuilta >>

25. Fanni Varanka FIN 44,665

26. Minella Antila FIN 44,499