Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomen ensimmäinen Special Olympics rytmisen voimistelun Unified kilpailu järjestettiin Vantaalla
05.01.2024

Suomen ensimmäinen Special Olympics rytmisen voimistelun Unified kilpailu järjestettiin Vantaalla

Unified-parit kilpailun jälkeen poseeraamassa mitalien kanssa.

Sport Club Vantaa järjesti Suomen ensimmäiset Special Olympics rytmisen voimistelun Unified kilpailut 21.12.2023.

Kilpailut järjestettiin Special Olympics Euroopan ja Euraasian kattojärjestön Youth Leader -projektin rahoituksella. Järjestäjinä toimivat SC Vantaan Uniikit ryhmän urheilijat yhdessä Special Olympics rytmisen voimistelun päävalmentaja Susanna Kuuselan kanssa. Mukana partnereina olivat SC Vantaan Elite joukkueiden urheilijoita.

Päävalmentaja Susannan mietteitä kilpailujen jälkeen: ”Saimme paljon kiitosta osallistujilta, tuomareilta ja katsojilta. Järjestäjän näkökulmasta tämä oli erittäin mielenkiintoinen kokemus ja partnerivoimistelijat toivat lisää näyttävyyttä ja uusia jännityksenaiheita matolle. Kokonaisuutena olemme todella tyytyväisiä tästä kokemuksesta ja ehdottomasti haluamme tehdä tätä lisää!”

Termistö tutuksi

Special Olympics: Special Olympics on kehitysvammaisten urheilujärjestö, jonka tehtävänä on järjestää ympärivuotista urheilu- ja liikuntatoimintaa sekä urheilukilpailuja lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma, antaen heille mahdollisuuden säännölliseen harjoitteluun, kilpailemiseen sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja yhteisön kanssa

Unified: Osaa lajeista harrastetaan Unified-joukkueissa, jossa kehitysvammaisilla urheilijoilla on pareinaan tai joukkuetovereinaan vammattomia urheilijoita. Kansallisella tasolla myös muut erityistä tukea tarvitsevat harrastajat voivat harrastaa Unified-lajeja.

Haku