Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomen edustusjoukkue matkaa kohti akrobatiavoimistelun EAGC- ja EM-kilpailuja
09.10.2023

Suomen edustusjoukkue matkaa kohti akrobatiavoimistelun EAGC- ja EM-kilpailuja

Akrobatiavoimistelun EAGC (European Age Group Competitions) -kilpailut käydään 12.–15.10.2023 ja EM-kilpailut 18.–22.10.2023 Bulgarian Varnassa. Suomalaiset matkaavat EAGC-kilpailuihin kolmen kokoonpanon voimin. Junioreiden EM-kilpailuissa Suomea edustaa yksi naisten trio.

Pari Elsa Alho ja Tilda Tyrmi

Suomen edustajat EAGC-kilpailuissa 11–16-vuotiaiden ikäsarjassa ovat pari Elsa Alho ja Tilda Tyrmi (Tampereen Voimistelijat) sekä triot Amanda Koivumaa, Angela Aarnio ja Siiri Salminen (Tampereen Voimistelijat) sekä Niia Niemelä, Iina Niemelä ja Aino Väätäinen (Akron Taika). Suomalaisvoimistelijoiden valmentajina toimivat Ivan Nasonov ja Lotta Nuppola. Joukkueenjohtajana toimii Hanna Tyrmi.

Trio Amanda Koivumaa, Angela Aarnio ja Siiri Salminen

”Olemme tehneet suurimman työn kotihallilla. Odotamme, että pääsemme näyttämään työmme jäljen tähän tapahtumaan ja edustamaan Suomea näissä kisoissa. Haluamme saada Suomen akron maailman kartalle”, kertovat voimistelijat Koivumaa, Aarnio, Salminen, Alho ja Tyrmi innokkaina.

Trio Niia Niemelä, Iina Niemelä ja Aino Väätäinen

Suomalaisvoimistelijoiden ensimmäiset kilpailusuoritukset nähdään perjantaina 13.10., jolloin naisten parit kilpailevat heitto-ohjelmassa (DYN) ja triot nosto-ohjelmassa (BAL). Karsintakilpailut jatkuvat sunnuntaina 15.10. naisten parien nosto-ohjelmilla (BAL) ja triojen heitto-ohjelmilla (DYN). Naisten parien ja triojen finaalit käydään sunnuntai-iltapäivällä.

Trio Netta Nuppola, Siiri Nuutinen ja Elviira Laine

”Olemme treenanneet ahkerasti kohti kisoja. Tavoitteenamme on nostaa Suomi tuloslistalla mahdollisimman korkealle”, kommentoi valmentaja Nasonov.

Suomen edustusjoukkueen voimistelijat leireilivät Kuortaneen Urheiluopistolla viimeistelyleirin merkeissä syyskuun viimeisenä viikonloppuna

EAGC-kilpailuihin on tulossa osallistujia yhteensä 23 eri maasta. 11–16-vuotiaiden ikäsarjassa voimistelijoita on yhteensä 175. EAGC-kilpailut käydään lisäksi 12–18-vuotiaiden ikäsarjassa, jossa suomalaisia voimistelijoita ei tällä kertaa nähdä.

Suomea junioreiden (13–19-vuotiaat) EM-kilpailuissa edustaa trio Netta Nuppola, Siiri Nuutinen ja Elviira Laine (Akron Taika). Kokoonpano keskittyy vielä tämän viikon viimeistelyharjoituksiin Suomessa ja matkustaa Varnaan vasta ensi viikolla. 

”Kuortaneen viimeistelyleirillä saatiin ohjelmien yksityiskohtia kirkastettua. Urheilijat ovat päässeet harjoittelemaan ehjinä ja terveinä ja valmistautuminen nuorten EM-kisaan on sujunut erinomaisesti”, kertoo trion valmentaja Lotta Nuppola.

”Liikkeiden varmuus alkaa olla hyvällä mallilla. Kaikista vaikeimpia liikkeitä treenataan vielä viikon verran puhtaammiksi. Pientä viilattavaa riittää, vaikka ollaan jo valmiita kisaan”, jatkaa Nuppola.

Suomalaisten kilpailu-urakka EM-kilpailuissa käynnistyy keskiviikkona 18.10. heitto-ohjelman (DYN) karsintakilpailulla, jossa karsitaan illan ohjelmakohtaiseen finaaliin. Perjantaina 20.10. kilpaillaan nosto-ohjelman (BAL) karsinnat, jonka ohjelmakohtainen finaali käydään sunnuntaina 22.10. Lauantaina 21.10. luvassa on lisäksi finaali, jossa kilpaillaan yhdistetyllä ohjelmalla.

EM-kilpailuihin osallistujia on tulossa yhteensä 22 eri maasta. Junioreiden sarjassa voimistelijoita on 154 ja senioreiden sarjassa 129.

Tarkemmat aikataulut ja lisätietoa akrobatiavoimistelun EAGC- ja EM-kilpailuista löydät alla olevista linkeistä:

2023 Acro European Age Group Competitions – European Gymnastics

2023 European Championships in Acrobatic Gymnastics – European Gymnastics

Kuvat: Petra Uosukainen ja Maiju Lehtinen (@maijuemilia_gymnasticsphotos)

Haku