Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomen aerodance kolmantena kilpa-aerobicin maailmancupissa
15.10.2023

Suomen aerodance kolmantena kilpa-aerobicin maailmancupissa

Kilpa-aerobicin maailmancup on saatettu päätökseen Bukarestissa, Romaniassa. Suomen aerodanceryhmä sijoittui finaaleissa historiallisesti kolmannelle sijalle. Suomalaisia nähtiin sunnuntain finaaleissa kaikkiaan neljässä eri sarjassa.

Aerodancesarjassa Suomea edustivat Nea Kivelä, Jessica Lahtonen, Mea Lauroma, Kia Österholm, Adeelia Koponen, Hilda Laaksonen, Nanne Teinikivi ja Olivia Huiko (Turun Urheiluliitto/Vantaan Voimisteluseura). Aerodanceryhmä sijoittui finaalissa kolmanneksi, tuoden Suomeen ensimmäisen mitalin kyseisestä sarjasta kansainvälisistä kilpailuista.

”Lähdimme finaaliin määrätietoisella asenteella ja saimme esiinnyttyä rohkeammin, kuin perjantain karsinnoissa. Suoritus oli myös teknisesti parempi. Mitali on merkityksellinen, koska se on maamme ensimmäinen mitali kansainvälisellä tasolla tästä sarjasta”, aerodanceryhmä iloitsee saavutustaan.

Naisten yksilösarjassa finaaleissa nähtiin Turun Urheiluliiton Nea Kivelä. Kivelän sijoitus pysyi samana, kuin lauantain karsintakilpailuissa, mutta hän onnistui nostamaan pisteitään. Finaaleissa Kivelä sijoittui kuudenneksi, pistein 19,600.

”Suoritus oli kokonaisuutena hyvä, vaikka parannettavaa jäikin. Mitalisija jäi harmittavan lähelle, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti muutaman viikon päästä olevia EM-kisoja”, Nea Kivelä arvioi finaalisuoritustaan.

Joukkuesarjassa kilpailivat Adeelia Koponen, Hilda Laaksonen ja Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto). Joukkue oli finaalin 8., pistein 17,953. Finaalisuorituksessa joukkue sai harmillisesti matalammat vaikeuspisteet ja ohjelma sisälsi eriaikaisuuksia. Tämän vuoksi sijoitus oli heikompi verrattuna karsintakilpailun kuudenteen sijaan. Joukkue lähtee kuitenkin hyvillä mielin kohti ensi kuun EM-kilpailuja.

Suomalaisia nähtiin myös ryhmäsarjan finaalissa. Turun Urheiluliiton Nea Hukkanen, Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Hilda Laaksonen ja Nanne Teinikivi voimistelivat tänään finaalissa viidennelle sijalle, pistein 18,312. Ryhmän sijoitus laski karsintakilpailun kolmannesta sijasta.

”Lähdimme finaaliin rohkeasti ja onnistuimme tekemään mielestämme energisemmän suorituksen, mutta harmillisesti tänään vaikeuspisteemme olivat alhaisemmat”, ryhmä kommentoi.

Lisätietoa kilpailuista sekä kaikki tulokset löydät kilpailun järjestäjän verkkosivuilta. Seuraavan kerran kilpa-aerobicissa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla Turkin EM-kilpailuissa 17.-19.11.2023.