Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomalaisvoimistelijat valmiina trampoliinivoimistelun MM-kisoihin
15.11.2021

Suomalaisvoimistelijat valmiina trampoliinivoimistelun MM-kisoihin

Suomea trarmpoliinivoimistelun MM-kisoissa edustavat Espoon Telinetaitureiden Salla Tamper ja Reea Eräheimo matkasivat kisapaikalle Azerbaidžanin Bakuun sunnuntaina 14.11.2021 valmentajiensa Riikka Saariahon ja Ekaterina Sorsan kanssa. Tamper ja Eräheimo tekevät kilpailuissa suomalaista voimisteluhistoriaa, sillä he ovat ensimmäinen suomalaisduo, joka osallistuu trampoliinivoimistelun MM-kisoihin parina.

Suomen Voimisteluliiton trampoliinivoimistelun lajipäällikkönäkin toimiva valmentaja Ekaterina Sorsa iloitsee arvokisoihin pääsystä.

– Olemme todella innoissamme kisoista! Suomessa trampoliinivoimistelu on verrattain pieni laji, joten meille on iso askel päästä kilpailemaan kansainvälisiin arvokisoihin. Haluamme näyttää maailmalle, että myös Suomessa on lahjakkuutta trampoliinivoimistelussa. Toivomme, että meidän esimerkkimme innostaa myös nuoria ja lapsia jatkamaan lajia meidän jalanjäljissämme.

Tamper ja Eräheimo sijoittuivat upeasti mitalisijoille trampoliinivoimistelun SM-kisoissa marraskuun alussa. Valmentaja Riikka Saariahon mukaan tavoitteita riittää silti myös MM-kisoihin.

– Tähtäämme hyviin ja onnistuneisiin kokonaisuuksiin, mutta synkrotrampoliinilla tavoitteena on myös finaalipaikka, Saariaho kertoo.

Tamper astuu kilpa-areenalle torstaina 18.11., jolloin vuorossa ovat yksilökilpailun karsinnat. Perjantaina 19.11. Tamper ja Eräheimo kisaavat parina synkrotrampoliinin karsinnoissa. Karsintojen parhaat kilpailevat viikonlopun aikana finaaleissa. Synkrokilpailun finaali käydään lauantaina 20.11. ja yksilökilpailun finaali sunnuntaina 21.11. Kilpailuja voi seurata perjantaista lähtien Yle Areenasta.

Trampoliinivoimistelukilpailut jatkuvat Bakussa 25.11.28.11.2021, jolloin vuorossa ovat trampoliinivoimistelun World Age Group Competitions -kilpailut.

Kuva: Voimistelijat Reea Eräheimo ja Salla Tamper. Kuvaaja: Riikka Saariaho.

Haku