Home » Uutiset » Suomalaisten menestys jatkui rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskisojen toisenakin päivänä
08.05.2022

Pohjoismaiden mestaruuskisat jatkuivat 8.5.2022 Uppsalassa, Ruotsissa nuorten ja naisten yksilöiden ja joukkueiden välinefinaaleiden sekä duo/trio-kilpailuiden merkeissä.

Naisten joukkuekilpailussa Suomen maajoukkue voitti edellisen päivän kaksiottelun kultamitalin seuraksi kultaa myös välinekohtaisista finaaleista. Maajoukkue voimisteli Pohjoismaiden mestariksi sekä viiden vanteen että kolmen nauhan ja kahden pallon ohjelmallaan. Tarkemmat pisteet ovat nähtävissä tiedotteen lopussa Tulokset-otsikon alla. Joukkueessa voimistelivat Saana Heikkilä (Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI), Milja Närevaara (Elise Gymnastics), Erika Räsänen (Elise Gymnastics), Viivi Paasirova (SVS Espoo), Vera Jokinen (Elise Gymnastics) ja Viliina Sipilä (Elise Gymnastics).

”Olemme tyytyväisiä, että pystyimme tekemään vahvat ja harkkatasoiset suoritukset sekä selviämään pienistä virhekohdista. Tästä on hyvä jatkaa treenaamista EM-kilpailuja kohti!” maajoukkue kommentoi kisapäivän päätteeksi.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut olivatkin naisten maajoukkueelle Euroopan mestaruuskilpailuihin valmistava kisa.

Myös nuorten joukkue Florette saavutti kultaa välinefinaaleissa. Joukkueessa voimistelivat Sofia Dookie (ESVOLI), Kira Harjumäki (Elise Gymnastics), Matilda Mäntynen (Elise Gymnastics), Pihla Pajari (Elise Gymnastics), Kira Serstuk (Elise Gymnastics) ja Eevi Sierilä (Elise-Vantaa). Pisteitä joukkue sai 23,700.

”Kisoissa oli mahtava kannustus sekä yleisöiltä että muilta kisaajilta! Jännitys hävisi heti, kun kuuli ystäväjoukkue Fenician kannustushuudot”, joukkueen kapteeni Kira Harjumäki kertoo kisapäivän tunnelmista.

Joukkue jatkaa:

”Tunteet ovat nyt kaikilla pinnassa, sillä tämä oli viimeinen yhteinen kisamme tämän projektin aikana. Olemme tyytyväisiä, koska Pohjoismaiden mestaruuskilpailut olivat meille kauden pääkisat, ja onnistuimme tekemään vahvat ja jopa kauden parhaimmat suorituksemme tämän viikonlopun aikana.”

Menestystä ja kultamitaleita välinefinaaleista

Naisten yksilöiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen välinefinaalit olivat Olarin Voimistelijoiden Elisabeth Jamilin mitalijuhlaa. Jamil voitti kultaa pallosta, keiloista ja nauhoista. Myös muut Suomen yksilövoimistelijat keräsivät kunnioittavasti mitaleita. Emilia Helin (Elise Gymnastics) voimisteli pallo-ohjelmallaan hopeaa ja Linnea Louvanto (Tampereen Sisu) saavutti vanneohjelmallaan pronssia.

Myös nuorten yksilöt keräsivät mitaleja välinefinaaleista. Lia Kallio (Olarin Voimistelijat) voimisteli kultaa vanteesta, pallosta ja nauhasta. Keilojen kultamitali taas meni Aino Törmäiselle (Olarin Voimistelijat), joka saavutti hopeasijan myös vanteessa. Lisäksi Suomea välinefinaaleissa edustava Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat) voimisteli itselleen hopeaa sekä pallo- että nauhaohjelmassa.

Sunnuntaina kilpailtiin myös duo/trio-sarjoissa

Naisten sarjassa parhaat suomalaispisteet voimisteli Elise-Järvenpään duo Nella Aaltonen ja Cecilia Skyttä, jotka saavuttivat toisen sijan pistein 39,750. Suomen toinen duo, Espoon Voimistelu- ja liikuntayhdistys ESVOLI:n Marie Johansson ja Malla Heikkilä, sijoittui viidennelle sijalle pistein 35,900. Voiton vei tällä kertaa Norjan duo Nilsen ja Oen pistein 41,300.

Nuorten duo/trion Pohjoismaiden mestariksi voimisteli Olarin voimistelijoiden trio Anastasia Artemenko, Daria Belevich & Elizaveta Filippova pistein 45,400. Imatran voimistelijoiden duo Erika Järveläinen ja Kerttu Tamski sijoittui pronssille pistein 36,400.

”Oli ihana fiilis voimistella kahden varman suorituksen jälkeen, ja olemme erittäin iloisia, että kaikki suunniteltu onnistui esityksien aikana. On hienoa osallistua näin suuriin kansainvälisiin kilpailuihin. Haluamme kiittää ihanaa valmentajaamme Liudmila Grigorevaa meitä varten tehdystä työstä”, onnellinen voittajatrio kommentoi.

Onnittelut Suomen joukkueille, kaikille voimistelijoille sekä myös heidän valmentajilleen ja seuroille!

Seuraavat rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskisat pidetään vuonna 2024 Suomessa.