Home » Uutiset » Suomalaiskolmikolle finaalipaikat World Challenge Cupin ensimmäisistä karsinnoista
01.09.2023

Robert Kirmes, Maisa Kuusikko ja Oskar Kirmes poseeraavat iloisina verryttelyasuissaan.

Telinevoimistelun World Challenge Cup käynnistyi ensimmäisellä karsintapäivällä Turkin Mersinissä 1.9.2023. Päivä oli suomalaisvoimistelijoille menestyksekäs. Suomea kilpailuissa edustavat Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit), Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) ja Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) lunastivat itselleen karsinnoista paikat sunnuntain finaaleihin.

Ensimmäisenä karsintapäivänä miesten sarjassa voimisteltiin hevosella, permannolla ja nojapuilla.

Oskar Kirmes voimisteli hevosella kuudenneksi pistein 13,350, mikä toi hänelle paikan sunnuntain finaaliin. Kirmes voimisteli ensimmäisenä karsintapäivänä myös permannolla sijalle 20 pistein 12,100 ja nojapuilla sijalle 20 pistein 12,150.

”Tänään oli karsinnat hevosella, permannolla ja nojapuilla. Permannolla ja nojapuilla tuli isot virheet ja harmittaa, kun on mennyt treeneissä hyvin. Hevosella sarja meni läpi ja pääsin finaaliin. Hevosella olin tyytyväinen, mutta jäi parannettavaa. Huomenna karsinnat jatkuvat osaltani renkailla ja rekillä”, Kirmes kertasi kisatunnelmiaan.

Robert Kirmes voimisteli nojapuufinaaliin sijoittuen karsinnoissa kahdeksanneksi pistein 13,750. Hevosella Kirmes ylsi sijalle 17 pistein 12,100.

“Ensimmäinen päivä on nyt ohi. Kisasin tänään hevosella ja nojapuilla. Hevosella tuli putoaminen ja siinä meni samalla finaalimahdollisuus. Nojapuilla tein hyvän sarjan ja sain omat ennätyspisteet, jotka tällä kertaa riittivät kahdeksanteen sijaan ja finaaliin! Olen todella tyytyväinen ja iloinen finaalista, joka on ensimmäinen finaalini kansainvälisellä tasolla! Huomenna kisataan renkailla ja rekillä”, Kirmes iloitsi ensimmäisen karsintapäivän onnistumisista.

Naisten sarjassa ensimmäinen kisapäivä käynnistyi nojapuilla ja hypyllä.

Maisa Kuusikko voimisteli nojapuufinaaliin sijoittuen karsinnoissa kuudenneksi pistein 12,600.

”Vähän ristiriitaiset fiilikset tämän päivän kilpailuista. Olen tyytyväinen, että sain painettua sarjan loppuun virheestä huolimatta ja että pääsin finaaliin. Parannettavaa jäi sunnuntaille, kun tuli väliheilahdus nojapuilla, josta lähtee puoli pistettä”, Kuusikko kertoi nojapuukarsintojen jälkeen.

World Challenge Cup jatkuu lauantaina 2.9. karsintojen merkeissä. Lauantaina naiset kisaavat puomilla ja permannolla, miehet taas renkailla, rekillä ja hypyssä.

Telineiden finaalit kisataan sunnuntaina 3.9. klo 14 alkaen.