Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomalaiskolmikko Bakun telinevoimistelun maailmancupiin
25.03.2022

Suomalaiskolmikko Bakun telinevoimistelun maailmancupiin

Maisa Kuusikko permannolla

Telinevoimistelun kilpailukausi jatkuu ensi viikolla 31.3.–3.4. Bakun maailmancupissa Azerbaidžanissa. Maisa Kuusikko (Tampereen voimistelijat) edustaa Suomea naisten neliottelussa. Miehistä mukana on kaksi telinespesialistia, rekillä nähtävä Leo Lehtinen (Turun Urheiluliitto) sekä hevosella kilpaileva Pavel Titov (Jyväskylän Voimistelijat).

”Odottavainen ja hyvä fiilis”, tiivistää suomalaisten tunnelmat naisten neliottelun, eritasonojapuiden ja puomin hallitseva suomenmestari Maisa Kuusikko. ”Omana tavoitteena on tehdä onnistunut kisa, ehjät ja puhtaat sarjat.”

Ensimmäistä kertaa maailmancup-kisoihin osallistuva Kuusikko ei lähde arvioimaan tulevaa sijoitustaan, mutta kertoo, että finaaliin pääsy olisi mahtavaa. Telinespesialisti Pavel Titovilla sen sijaan on takanaan jo useampi maailmancup.

”Sarja on kulkenut hyvin, joten lähden kisaamaan hyvällä fiiliksellä tavoitteena finaalipaikka”, kommentoi monta kovatasoista kilpailijaa Kairon maailmancupissa taakseen jättänyt Titov.

”Kovalla innolla odotan, että pääsen uudestaan kisaamaan. Tavoitteena on tehdä ehjä sarja ja tietenkin parantaa sitä entisestään”, kertoo Leo Lehtinen, joka voimisteli ensimmäisessä maailmancupissaan Kairossa vakuuttavasti rekin 10. sijalle napaten varasijan finaaliin.

Urheilijoiden lisäksi Bakuun lähtevät myös valmentajat Igor Cherepov ja Antti Palkola sekä tuomarit Marja Räisänen ja Andrei Pop.

Karsintakilpailut käydään torstaina ja perjantaina 31.3.–1.4. Ottelu- ja telinekohtaiset finaalit ratkotaan lauantaina ja sunnuntaina 2.–3.4. Finaaleissa kilpailevat kunkin telineen ja ottelun kahdeksan parasta.

Kansainvälisen voimisteluliiton kisasivut

Haku