Home » Uutiset » Suomalaisille lisää finaalipaikkoja kilpa-aerobicin maailmancupissa
14.10.2023

Suomalaisille lisää finaalipaikkoja kilpa-aerobicin maailmancupissa

Kilpa-aerobicin maailmancupin toinen karsintapäivä Bukarestissa Romaniassa päättyi suomalaisten osalta jälleen kahteen finaalipaikkaan. Tänään finaalipaikan varmistivat naisten yksilösarjassa Nea Kivelä sekä ryhmäsarjassa Suomen ryhmä.

Ryhmäsarjassa Suomea edustivat tänään Nea Hukkanen, Nea Kivelä, Adeelia Koponen, Hilda Laaksonen ja Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto). Ryhmä sijoittui karsinnoissa loistavasti kolmannelle sijalle pistein 18,985, varmistaen paikkansa sunnuntain finaaliin.

”Ennen suoritusta oli vähän jännittyneet fiilikset, mutta olimme todella helpottuneita, kun onnistuimme vaikeusliikkeissä hyvin. Huomenna lähdetään tekemään vielä rohkeammin”, ryhmä pohtii suoritustaan.

Naisten yksilösarjassa kilpailivat tänään Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto) sekä Nea Hukkanen (Jyväskylän Naisvoimistelijat). Nea Kivelä voimisteli tänään karsintakilpailussa tiensä finaaliin, sijoittuen kuudennelle sijalle, pistein 19,400. Nea Hukkanen ylsi karsinnoissa sijalle 15, pistein 18,500.

”Olen todella iloinen ja helpottunut, että suoritus riitti finaaliin, vaikka se ei ollutkaan vielä parastani. Huomenna haluan saada näytettyä vielä itsevarmempaa tekemistä”, Nea Kivelä arvioi yksilösuoritustaan.

”Sain tehtyä hyvän perusvarman suorituksen. Harmillisesti yksi vaikeusliike epäonnistui ja siitä jäi pisteet saamatta. Oli kuitenkin huikeaa päästä kisaamaan suurella lavalla ja keräämään arvokasta esiintymiskokemusta ja varmuutta ensi kuun EM-kisaa varten”, Nea Hukkanen kommentoi kilpailupäivän jälkeisiä tunnelmiaan.

Huomenna kilpailut jatkuvat kaikkien sarjojen finaaleilla. Suomalaisilla on vahva edustus finaaleissa, sillä urheilijoita nähdään naisten yksilö, joukkue-, ryhmä- sekä aerodancesarjoissa.

Lisätietoa kilpailuista sekä kaikki tulokset löydät kilpailun järjestäjän verkkosivuilta