Home » Uutiset » Suomalaisille finaalipaikkoja kilpa-aerobicin maailmancupissa
23.03.2024

Suomalaisille finaalipaikkoja kilpa-aerobicin maailmancupissa

Kilpa-aerobicin maailmancupin toinen karsintapäivä on voimisteltu päätökseen Cantanhedessa, Portugalissa. Finaalipaikan varmistivat miesten yksilösarjassa Sampo Nousiainen sekä ryhmäsarjassa Adeelia Koponen, Inka Kilpeläinen, Nea Kivelä, Hilda Laaksonen ja Nanne Teinikivi.

Päivän parhaan suomalaissijoituksen voimistelivat tänään ryhmäsarjassa Adeelia Koponen, Inka Kilpeläinen, Nea Kivelä, Hilda Laaksonen ja Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto). Ryhmä voimisteli tiensä varmasti finaaliin, sijoittuen sijalle 4, pistein 18,617.

”Saimme odotetusti lunastettua finaalipaikan. Huomenna lähdemme parantamaan tämän päivän eriaikaisuuksia ja tavoittelemaan mitalisijaa”, ryhmä kommentoi tyytyväisenä sijoitustaan.

Miesten yksilösarjassa ensimmäistä kertaa kilpaillut Sampo Nousiainen (Turun Urheiluliitto) voimisteli upeasti kuudennelle sijalle, varmistaen itselleen finaalipaikan. Pisteitä Nousiaiselle kertyi yhteensä 19,750.

”Kovasta jännityksestä huolimatta sain tehtyä lähes parhaani ja se riitti finaalipaikan saamiseen. Finaalissa lähden tekemään täysillä ja nauttimaan. Sijoituksen nostaminen olisi hieno juttu, mutta taso kärkikahinoissa on todella todella kova”, Sampo Nousiainen kommentoi iloisena suoritustaan.

Naisten yksilösarjassa Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto) jäi harmillisesti finaalin ulkopuolelle, sijoittuen sijalle 10, pistein 18,900. Kivelä kilpaili tänään uudella ohjelmalla ja se vaikutti suoritukseen.

”Tämä oli ensimmäinen kilpailu uudella ohjelmalla ja olin sen vuoksi huomattavasti hermostuneempi kuin yleensä. Suoritus oli tasainen, mutta sisälsi kuitenkin haparointia ja epävarmuus näkyi vielä tekemisessä. Finaalista ulos jääminen on tietysti pettymys, mutta jatkossa tarvitsen vain vielä lisää varmuutta uuden koreografian kanssa”, Nea Kivelä analysoi kauden ensimmäistä kilpailusuoritustaan.

Naisten yksilösarjassa debyyttinsä tehnyt Hilda Laaksonen (Turun Urheiluliitto) voimisteli tänään kilpailun korkeasta tasosta huolimatta sijalle 21, pistein 17,700.

”Suoritus oli kokonaisuudessaan hyvä kauden ensimmäiseksi kilpailuksi. Valitettavasti kuitenkin yksi vaikeusliike jäi saamatta. Nautin lavalla ja sain hyvää kokemusta ensimmäisestä yksilösuorituksesta maailmancupkilpailussa”, Hilda Laaksonen pohtii debyyttiään aikuisten sarjassa.

Joukkuesarjassa Suomea edustivat tänään Ada Göcmen, Inka Kilpeläinen ja Hilda Laaksonen (Turun Urheiluliitto). Joukkue kilpaili tänään ensimmäistä kertaa yhdessä uudella ohjelmalla ja he ylsivät sijalle 10, pistein 18,173.

”Saimme tehtyä kokonaisuudessaan hyvän suorituksen. Valitettavasti yksi vaikeusliike jäi saamatta ja parannettavaa jäi myös yhdenaikaisuudessa”, joukkue kommentoi suoritustaan.

Huomenna kilpailut jatkuvat kaikkien sarjojen finaaleilla, joissa nähdään miesten yksilösarjassa Sampo Nousiainen ja ryhmäsarjassa Adeelia Koponen, Inka Kilpeläinen, Nea Kivelä, Hilda Laaksonen ja Nanne Teinikivi.