Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Suomalaiset pääsevät keskiviikkona vauhtiin EM-telinevoimistelussa
19.04.2021

Suomalaiset pääsevät keskiviikkona vauhtiin EM-telinevoimistelussa

 

Telinevoimistelun Euroopan mestaruuskilpailut alkavat keskiviikkona 21. huhtikuuta Sveitsin Baselissa. Euroopan mestaruuksista voimistellaan tänä vuonna yksilöinä, ja EM-mitalien lisäksi jaossa on kaksi edustuspaikkaa Tokion olympialaisiin sekä naisten neliottelusta että miesten kuusiottelusta. 

Suomesta kilpailuihin osallistuu yhteensä kymmenen voimistelijaa, joiden kilpailuaikataulu on Suomen ajassa seuraava:

ke 21.4. naisten karsintakilpailu klo 11–21.30
to 22.4. miesten karsintakilpailu klo 11–20.40
pe 23.4. ottelufinaalit: naisten neliottelu klo 14.30–16.30, miesten kuusiottelu 18–20.45
la 24.4. telinefinaalit: miesten permanto 14.30–15.10, naisten hyppy & miesten hevonen klo 15.10–16.10, naisten nojapuut & miesten renkaat klo 16.10–17.10
su 25.4. telinefinaalit: naisten puomi & miesten hyppy klo 14–15, naisten permanto & miesten nojapuut klo 15–16, miesten rekki klo 16–16.40.

Suomen EM-voimistelijat ja heidän kilpailutelineensä:

Lea Bernards, Espoon Telinetaiturit: neliottelu
Iida Haapala, Voimisteluseura Keski-Uusimaa: neliottelu
Ada Hautala, Oulun Pyrintö: neliottelu
Maisa Kuusikko, Tampereen Voimistelijat: neliottelu
Oskar Kirmes, Espoon Telinetaiturit: kuusiottelu
Robert Kirmes, Espoon Telinetaiturit: kuusiottelu
Elias Koski, Espoon Telinetaiturit: kuusiottelu
Tarmo Kanerva, Tampereen Sisu: hevonen, renkaat, nojapuut
Akseli Karsikas, Oulun Pyrintö: hyppy, rekki
Emil Soravuo, Espoon Telinetaiturit: permanto.

Voimistelijoiden lisäksi Suomesta Baseliin lähtevät naisten valmentajat Pauliina Savola, Hanna Järvinen ja Igor Cherepov sekä miesten valmentajat Timo Holopainen, Mati Kirmes ja Janne Haapajoki.

Suomalaiset matkustivat Sveitsiin lauantaina ja leireilivät sitä ennen Kuortaneella. Naisten telinevoimistelun EM-tiiminvetäjä Pauliina Savola kertoo, että naiset tekivät leirillä EM-kisan tapaisien harjoituskilpailun, joka sujui mukavasti.

– Ihan odottavaisin mielin lähdetään matkaan, ja toivotaan, että saamme parhaat tulokset irti kisoista, Savola sanoo.

Miesten arvokilpailuvalmistatumista on värittänyt asepalvelus, jota valtaosa EM-urheilijoista on ollut suorittamassa viime syksystä lähtien. Suomen EM-joukkueenjohtajan ja miesten maajoukkuevalmentajan Timo Holopaisen mukaan voimistelijoiden kisakunto on tilanteeseen nähden hyvä.

– Sarjoja on hiukan vaikeutettu, eikä varmuusaste ole ihan sataprosenttinen eriskummallisen valmistautumisen takia. Nyt vain keskitytään siihen, että vire on kilpailupäivinä hyvä – sitten sarjat menevät kyllä läpi, Holopainen uskoo.

Suomalaismiehet tavoittelevat Baselissa ehjiä kilpailusarjoja ja finaalipaikkoja sekä kuusiottelussa että telineillä.

Telinefinaaleihin valitaan karsintojen 8 parasta voimistelijaa, mutta voimassa on kahden voimistelijan maakiintiö. Ottelufinaaleihin pääsee karsinnan 24 parasta samalla kahden voimistelijan maakiintiöllä. Kaiken kaikkiaan Baselissa kilpailee noin 270 voimistelijaa 38 eri maasta. 

Suomessa telinevoimistelun EM-finaaleita voi seurata suorana Yle Areenan ja koostetusti Yle TV2:n lähetyksistä. Karsinnat livestriimataan kansainvälisesti gymtv.online-palvelun ja finaalit eurovisionsports.tv-sivuston kautta. Kaikki EM-kilpailujen tulokset päivittyvät reaaliajassa osoitteeseen smartscoring.com. EM-kilpailujen virallinen kisasivusto löytyy osoitteesta www.basel2021.com.

Kuva: Suomen naiset Ada Hautala (vas.), Iida Haapala, Lea Bernards ja Maisa Kuusikko valmistautuivat EM-matkaan Kuortaneen urheiluopistolla. (Miika Kataja)

Haku