Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Starttaa Tähtiseuraksi 2023!
06.10.2022

Starttaa Tähtiseuraksi 2023!

Tähtiseura logo ja teksti Haluamme menestyä nyt ja tulevaisuudessa

Voimisteluliitto järjestää vuonna 2023 Starttaa Tähtiseuraksi -tukiohjelman seuroille, joilla on päätoiminen työntekijä, mutta ei vielä tähtimerkkiä. Tukiohjelmassa tutustutaan Tähtiseura-ohjelman laatutekijöihin ja annetaan eväitä seuran kehittämiseen niiden tuella.

Starttaa Tähtiseuraksi -tukiohjelma sisältää mukana olevien seurojen yhteisen aloituksen etäyhteydellä, yhteisiä seurakehittämistä tukevia sparrauksia Tähtiseura-ohjelman eri osa-alueilta, seurakohtaisen sparraustuokion joko lähitapaamisena tai etäyhteydellä sekä Tähtiseura-auditoinnin seuran niin halutessa. Seurojen yhteisissä sparraustilaisuuksissa on mukana Voimisteluliiton asiantuntijoita eri osa-alueilta. Yhteissparrauksia voivat hyödyntää myös jo aiemmin Tähtiseura-matkalle lähteneet seurat, joiden prosessi on kesken.

Tukiohjelman yhteiset tapaamiset:

  • Alkuinfo ke 11.1. klo 11-12
  • Johtaminen ja hallinto -osio ti 14.2. klo 11-12
  • Urheilutoiminta-osio ti 14.3. klo 11-12
  • Seuran ihmiset -osio ke 19.4. klo 11-12
  • Aineelliset resurssit -osio ke 10.5. klo 11-12

Tukiohjelman palvelut ovat maksuttomia Voimisteluliiton jäsenseuroille. Seura varaa tilat mahdolliselle seurakohtaiselle lähitapaamiselle ja vastaa tilan kustannuksista. 

Jokainen seura etenee Tähtiseura-prosessissaan oman aikataulunsa mukaisesti, valitsee omat kehittämisen painopisteensä ja päättää, haluaako osallistua Tähtiseura-auditointiin. Kehittämisprosessiin voi osallistua, vaikkei tähtäimessä olisi Tähtiseura-laatutunnus. Tähtiseura-ohjelmaan mukaan lähteminen vaatii kuitenkin seuran hallituksen päätöksen asiasta.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Lisää Tähtiseura-ohjelmasta Olympiakomitean nettisivuilta. 

Hakekaa mukaan tukiohjelmaan 18.12.2022 mennessä tällä hakulomakkella.  

Lisätietoja seurakehityspäällikkö Tiina Saulilalta, katso yhteystiedot tästä linkistä.

Haku