Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Special Olympics rytminen voimistelu mahdollistaa yhdenvertaisen kilpailun
14.11.2023

Special Olympics rytminen voimistelu mahdollistaa yhdenvertaisen kilpailun

Special Olympics rytmisen voimistelija tekemässä ohjelmaa nauhalla. Kuvan on ottanut Anna Tanninen.

Tampereen Sisu järjesti Special Olympics rytmisen voimistelun Sisu Cup Special -kilpailut 11. marraskuuta 2023 Tesoman Palloiluhallilla.

Soveltava voimistelu on seuran yhteinen valinta

Upea kilpailupäivä Sisu Cup Special -kilpailuissa 11.11. Tampereen Tesoman Palloiluhallissa  tarjosi kilpailijoille unohtumattoman päivän. Kilpailuihin osallistui lähes 50 kilpailijaa 6 eri voimisteluseurasta ympäri Suomen.

Special Olympics rytmisen kilpailut olivat osa Tamperen Sisun Sisu Cup -kilpailuviikonloppua. Sisu Cup on Tampereen Sisun kilpailukonsepti. Konseptin mukaan järjestetään eri lajien kilpailuja. Yhteinen konsepti kaikille lajeille antaa kaikille kilpailijoille ja valmentajille mahdollisuuden hienoihin olosuhteisiin ja arvokkaaseen kilpailutunnelmaan. 

”Lämminhenkisyys ja osallistujien riemu”

Special Olympics rytmisen voimistelun kilpailut järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kilpailut ovat kilpailijoiden keskuudessa odotettu tapahtuma, jossa pääsee kilpailemaan, esiintymään ja näkemään ystäviä ympäri Suomen. Lämmin tunnelma oli kilpailupaikalla käsin kosketeltavissa. 

Ensimmäistä kertaa Special Olympics rytmisen voimistelun tuomarina toiminut henkilö kertoo ”Jokaisen pitäisi nähdä nämä kilpailut, lämminhenkisyys ja osallistujien riemu auttaa jaksamaan koko tuomarointipäivän.” Tuomari kertoi myös innostuneensa mukaan lähtemisestä sen vuoksi, että saa olla mukana tärkeän asian ja kohderyhmän parissa. 

Voimistelija vanteen kanssa.

Divisiointi mahdollistaa yhdenvertaisen kilpailun

Special Olympics rytmisen voimistelun kilpailuissa ei ole maailmanennätyksiä. Jokainen urheilija on arvokas ja jokaisen urheilijan tulee saada tunnustusta tasavertaisesti, riippumatta nopeimmasta tai hitaimmasta divisioonasta.

Jokaisessa divisioonassa kaikki urheilijat saavat palkinnon, joka on kulta-, hopea- tai pronssimitali ja neljännestä sijasta eteenpäin nauhapalkinto. Tämä idea tasa-arvoistaa kaikki ryhmät ja on perustana Special Olympics:n kaikissa kilpailuissa, oli kyse sitten tenniksestä, jalkapallosta, hiihdosta tai voimistelusta. Rytmisessä voimistelussa voi kilpailla seuraavilla tasoilla eli leveleillä: A, B, C, 1, 2, 3 ja 4.  

Kaikille urheilijoille annetaan yhtäläiset mahdollisuudet osallistua, esiintyä ja olla tunnustettu parhaansa tekemisestä joukkuekavereiden, perheen, ystävien ja fanien silmissä.

Uutisen kuvat: Anna Tanninen / @tanninena

 

Soveltava voimistelu pähkinän kuoressa

Voimistelija ja valmentaja odottamassa suoritusvuoroa.

Haku