Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Soveltavan voimistelun harrastajamäärä kovassa kasvussa
28.05.2024

Soveltavan voimistelun harrastajamäärä kovassa kasvussa

Soveltavan voimistelun harrastajamäärä on kasvanut vuodessa 47 %. Kesäkuussa aihe on esillä Kuopion Voimistelupäivillä Yhdenvertaisesti eteenpäin -seminaarissa 7.6.2024.

Vuositilaston 2023 mukaan 323 jäsenseurasta 35 seuraa tarjoaa soveltavaa liikuntaa. Tämä on yli 10 prosenttia koko jäsenseurojen määrästä.

Voimisteluseuroissa liikkuu vuoden 2023 vuositilaston mukaan 487 soveltavan liikunnan kohderyhmään kuuluvaa liikkujaa. Tämä on 156 harrastajaa ja 47 % enemmän kuin vuoden 2022 vuositilaston mukaan.

Soveltava voimistelu laajenee

Uusin laji soveltavassa voimistelussa on telinevoimistelu. Yhdenvertaisesti eteenpäin -seminaarissa 7.6.2024 esitellään soveltavaa telinevoimistelua. Seminaarissa esitellään myös kaupungin, aluejärjestöjen ja seurojen yhteistyötä, mikä mahdollistaa taloudellisia tukia seuroille.

Ohjelmassa:

  • Soveltavan telinevoimistelu -hankkeen esittely (hanke toteutetaan Ahos-kehittämistuen avulla), Sini Mattila, Voimisteluliitto
  • Kaupungin ja seuran yhteistyöllä liikuntaa kaikille, Riikka Roitto, Liikuntatieteellinen seura
  • Aluejärjestö seuran soveltavan liikunnan tukena, Roosa-Maria Turunen, Pohjois-Karjalan Liikunta ry

Voimisteluseurojen esimerkkejä soveltavan liikunnan organisoinnista seurassa:

  • Joensuun Kataja voimistelujaosto – Soveltavan rytmisen voimistelun ryhmän ilmiömäinen kasvu, miten se tapahtui?
  • Oulun Pyrintö – Yhteistyö ammattiopisto Luovin kanssa mahdollisuutena tavoittaa kohderyhmää mukaan seuran toimintaan

Vuoden suurin voimistelutapahtuma

Vuosittain järjestettävä Voimistelupäivät kokoaa kaikki voimistelun kilpalajit samaan tapahtumaan kilpailemaan, esiintymään ja kannustamaan. Voimistelupäiviin kuuluu kilpailutapahtumien lisäksi paljon oheistoimintaa, kuten eri lajien kokeilupisteitä, voimistelunäytöksiä, asukilpailuja kisakatsojille sekä valmentajien ja tuomareiden yhteinen illanvietto.

Kuopion Reippaan Voimistelijat järjestää vuoden suurimman voimistelutapahtuman Voimistelupäivät 7.-9.6.2024 Kuopiossa yhdessä Suomen Voimisteluliiton kanssa. Tapahtumapaikat ovat Kuopio-halli, jäähalli ja Hatsalan koulu.

Tapahtuma kokoaa yhteen 3 000 voimistelijaa, valmentajaa ja tuomaria ympäri Suomea. Kuopioon odotetaan yhteensä 10 000 voimistelun ystävää viikonlopun aikana.

Lue lisää Voimistelupäivistä >>

Lue lisää seminaarista >>

 

 

 

Haku