Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Sampo Nousiainen kolmas kilpa-aerobicin maailmancupin alkukilpailuissa
25.05.2024

Sampo Nousiainen kolmas kilpa-aerobicin maailmancupin alkukilpailuissa

Kilpa-aerobicin maailmancupkilpailut voimistellaan Tokiossa 25.-26.5.2024. Lauantain karsintapäivä oli suomalaisille onnistunut, sillä finaaliin ylsivät yksilösarjoissa Nea Kivelä ja Sampo Nousiainen sekä Suomen joukkue ja ryhmä.

Sampo Nousiainen (Turun Urheiluliitto) voimisteli henkilökohtaisen ennätyssijoituksensa miesten yksilösarjassa. Nousiainen oli karsinnoissa kolmas, pistein 19,800. Vuoden ensimmäisessä maailmancupissa Cantanhedessa Nousiainen oli finaaleissa kuudes. Kevään kilpailukausi on ollut Sampo Nousiaiselle ensimmäinen aikuisten sarjassa.

”Olen tyytyväinen sekä sijoitukseen että pisteisiin. Tänään olin melko jännittynyt ja se vähän näkyi suorituksessa pienenä haparointina. Huomiseen finaalin lähden hyvällä rennolla fiiliksellä nauttimaan ja hakemaan uusia kokemuksia”, Sampo Nousiainen kommentoi iloisena ensimmäistä kilpailupäivää.

Viisinkertainen SM-kultamitalisti Nea Kivelä (Turun Urheiluliitto) voimisteli naisten yksilösarjassa karsintakilpailun kuudenneksi, pistein 19,100. Kivelä lähti tavoittelemaan kilpailuissa finaalipaikkaa, jonka hän saavutti upeasti.

Myös Nea Hukkanen (Turun Urheiluliitto) kilpaili naisten yksilösarjassa. Tänään hän oli karsintojen 11., pistein 18,250. Hukkanen voitti viime viikonlopun SM-kilpailuissa hopeaa naisten sarjassa.

”Fiilis tänään lavalla oli todella vapautunut ja olen kyllä kokonaisuuteen tyytyväinen. Harmillisesti yksi vaikeusliike jäi saamatta. Tämä kisa oli joka tapauksessa todella hyvää harjoitusta ensi syksyn MM-kisaa varten”, Nea Hukkanen pohtii päivän suoritustaan.

Joukkuesarjassa voimistelevat tuoreet SM-kultamitalistit Nanne Teinikivi, Nea Hukkanen ja Sampo Nousiainen (Turun Urheiluliitto) lähtevät sunnuntain finaaliin seitsemänneltä sijalta. Tänään he saivat kokonaispisteet 18,922.

”Olemme kyllä erittäin tyytyväisiä finaalipaikasta etenkin kun huomiseen finaaliin jäi meillä vielä parannettavaa. Huomenna lähdetään hakemaan varmempaa fiilistä sekä nauttimaan täällä kisaamisesta vielä enemmän”, joukkue kommentoi tyytyväisenä finaalipaikkaansa.

Suomen ryhmässä voimistelevat Inka Kilpeläinen, Adeelia Koponen, Nea Hukkanen, Nea Kivelä ja Nanne Teinikivi (Turun Urheiluliitto). Karsinnoissa ryhmä ylsi sijalle 6, pistein 18,614. Myös ryhmä nähdään finaaleissa.

”Saatiin tehtyä hyvä suoritus, vaikka yksi vaikeusliike jäi harmillisesti saamatta. Finaaliin lähdemme hakemaan samaa fiilistä ja tavoitteena saada kaikki vaikeusliikkeet läpi”, ryhmä arvioi.

Kilpailut jatkuvat huomenna kaikkien sarjojen finaaleilla. Suomalaisia nähdään naisten ja miesten yksilösarjoissa sekä joukkue- ja ryhmäsarjoissa. Finaaleissa nähdään kunkin sarjan kahdeksan parasta voimistelijaa.