Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Salla Tamper vie Suomen ensimmäistä kertaa tuplaminitrampoliinin maailmanmestaruuskisoihin
11.11.2022

Salla Tamper vie Suomen ensimmäistä kertaa tuplaminitrampoliinin maailmanmestaruuskisoihin

Salla Tamper

Trampoliinivoimistelun 36. maailmanmestaruuskisat järjestetään Sofiassa, Bulgariassa 16.-19.11.2022. Kisoissa kisataan neljässä alalajissa: trampoliini, tuplaminitrampoliini, synkrotrampoliini sekä tumbling. Salla Tamper edustaa Suomea tuplaminitrampoliinilla.

 

MM-kisoissa kisataan monessa eri trampoliinivoimistelun alalajissa. Trampoliinissa suoritus koostuu kymmenen liikkeen katkeamattomasta sarjasta, jossa tavoitteena on ponnistaa mahdollisimman korkealle. Tuplaminitrampoliinissa suoritus koostuu kahdesta peräkkäisestä erilaisesta liikkeestä trampoliinilla ja suoritus tehdään juoksuvauhdista. Synkrotrampoliinissa kaksi kilpailijaa pyrkivät suorittamaan saman sarjan samaan aikaan erillisillä trampoliineilla. Tumbling taas kisataan 25 metrisellä radalla, jossa jokainen urheilija suorittaa akrobaattisen sarjan, joka sisältää muun muassa voltteja ja hyppyjä.

 

Tulevat kisat ovat Suomen trampoliinivoimistelulle historialliset, sillä Suomi kisaa ensimmäistä kertaa tuplaminitrampoliinissa trampoliinivoimistelun maailmanmestaruuskisoissa. Salla Tamper (Espoon Telinetaiturit) voimisteli itsensä tuplaminitrampoliinin maailmanmestaruuskisoihin ensimmäisenä suomalaisena. Tamperille MM-kisat eivät ole kuitenkaan vieras paikka, sillä hän edusti Suomea vuonna 2021 yksilö- sekä synkrotrampoliinilla.

 

Trampoliinivoimistelun lajipäällikkö Ekaterina Sorsa odottaa kisoja innolla.  Hän on iloinen Tamperin puolesta tämän päästessä kisaamaan Euroopan- ja maailmanmestareiden kanssa. Sorsa uskoo tämän olevan upea kokemus kisaajalle. Hän toivoo, että Tamper pääsee näyttämään maailmalle, että tuplaminitrampoliiniosaamista löytyy myös Suomesta. ”Tämä on vasta alkua”, Sorsa kommentoi.

 

Tamper osallistui myös lokakuussa trampoliinivoimistelun Pohjoismaiden mestaruuskisoihin. Siellä hän edusti Suomea trampoliinilla ja sijoittui karsinnassa yhdeksänneksi. PM-kisojen jälkeen hän käänsi suunnan kohti trampoliinivoimistelun maailmanmestaruuskisoja.

 

”MM-kisafiilis on ihan hyvä! Olisin toivonut parempaa suoritusta PM-kisoista alle, mutta nyt on vielä kuukausi aikaa treenata. Hyvällä fiiliksellä tulevia treenejä ja kisoja kohti”, kommentoi Tamper tulevia maailmanmestaruuskisoja lokakuussa.

 

Tamperin kisat alkavat 16.11. tuplaminitrampoliinin karsinnoilla, jossa jokainen voimistelija suorittaa kaksi sarjaa. Karsinnoista kahdeksan parhaiten pisteitä kerännyttä voimistelijaa jatkaa kilpailussa eteenpäin.

 

 

 

Aikataulu:

 

16.11.

kello 14.00-16.45 naisten tuplaminitrampoliinikarsinta

 

18.11.

kello 18-18.30 naisten tuplaminitrampooliinifinaali

Haku