Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Salla Tamper teki historiaa ensimmäisenä suomalaisena tuplaminitrampoliinin maailmanmestaruuskilpailuissa
16.11.2022

Salla Tamper teki historiaa ensimmäisenä suomalaisena tuplaminitrampoliinin maailmanmestaruuskilpailuissa

SallaTamper MM-kisojen areenalla Sofiassa, Bulgariassa

Trampoliinivoimistelun 36. maailmanmestaruuskilpailut ovat parhaillaan käynnissä Sofiassa, Bulgariassa. Tänään on voimisteltu tuplaminitrampoliinin karsinta, jossa Suomea edusti Salla Tamper (Espoon Telinetaiturit). Hän sijoittui karsinnassa sijalle 19. Salla Tamper oli ensimmäinen Suomen edustaja tuplaminitrampoliinin maailmanmestaruuskisoissa. Kisapaikalla on myös valmentaja ja trampoliinivoimistelun lajipäällikkö Ekaterina Sorsa.

Tuplaminitrampoliini on yksi trampoliinivoimistelun alalajeista. Siinä urheilija suorittaa sarjan, joka koostuu kahdesta peräkkäisestä suorituksesta trampoliinilla. Suoritus tehdään juoksuvauhdista ja suoritus päättyy hallittuun laskeutumiseen laskeutumisalustalle.

Tuplaminitrampoliinin karsinnoissa jokainen voimistelija suoritti kaksi sarjaa. Karsinnoista kahdeksan parhaiten pisteitä kerännyttä voimistelijaa jatkoivat kilpailussa eteenpäin. Suomea karsinnoissa edusti Salla Tamper (Espoon Telinetaiturit). Tamper teki tänään Suomen trampoliinivoimistelun historiaa, sillä hän oli ensimmäinen Suomen edustaja tuplaminitrampoliinilla.

Karsinnassa Tamper suoriutui hyvin molemmissa sarjoissa. Alastuloihin jäi Tamperin itsensä mukaan hieman parannettavaa. Hän laskeutui molemmissa sarjoissa keltaiselle alueelle, mikä vähensi voimistelijan pisteitä. Tamper sijoittui karsinnoissa sijalle 19 pistein 46,100.

”Mulle jäi hyvä fiilis näistä MM-kisoista. Sain tehtyä sarjat suunnitellusti läpi ja olen niihin tyytyväinen! Mahtavaa tuoda Suomi ensimmäistä kertaa MM-kisa-areenalle myös demillä”, Tamper kommentoi päivän historiallista karsintaa.

Kokonaisuudessaan hän on tyytyväinen kisoihin ja suuntaakin katseensa tulevaisuuteen kohti tulevia MM-kisoja ja World Cupia. Näihin Tamper lähtee harjoittelemaan vaikeampia sarjoja.

Kuva: Ekaterina Sorsa

Tulokset:

1. Melania Rodriguez ;Espanja; 52,800

2. Cheyanna Robinson; Australia; 52,200

3. Bronwyn Dibb; Uusi-Seelanti; 52,100

19. Salla Tamper; Suomi; 46,100

Haku