Home » Uutiset » Saana Sallille pronssia trampoliinivoimistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa
22.10.2022

Saana Salli voitettuaan Pohjoismaiden mestaruus -pronssia tuplaminitrampoliinilla

Trampoliinivoimistelun 18. Pohjoismaiden mestaruuskisat kisataan Tampereella Tesoman palloiluhallilla tänä viikonloppuna. Päivän ensimmäinen alasarja oli tuplaminitrampoliini. Tuplaminitrampoliinin finaalissa Suomea edustivat Saana Salli (Espoon telinetaiturit) sekä Aada Lindén (Voimisteluklubi Lohja).

Ensimmäisessä Pohjoismaiden mestaruuskisojen tuplaminitrampoliinifinaalissa voimisteltiin kaksi kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella oli mukana kaikki finalistit mukaan lukien kaksi suomalaista: Saana Salli (Espoon Telinetaiturit) ja Aada Lindén (Voimisteluklubi Lohja). Toiselle kierrokselle pääsivät neljä parhaiten pisteitä kerännyttä voimistelijaa ensimmäiseltä kierrokselta. Saana Salli voimisteli itsensä toiselle kierrokselle ja sijoittui finaalissa kolmanneksi pistein 19,400. Näin Saana Salli voimisteli ensimmäisen naisten tuplaminitrampoliinin PM-pronssimitalin ikinä.

”Olen tosi tyytyväinen kaikkiin paitsi viimeiseen sarjaan. Se meni vähän varman päälle eikä toiminut niin hyvin kuin muut sarjat. On ollut vähän selkäongelmia enkä ole päässyt kunnolla treenaamaan. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen, että tein varmaan parhaat suoritukset ikinä täällä kisassa”, kommentoi tuore PM -pronssimitalisti Saana Salli.

Naisten tuplaminitrampoliinin karsinnoissa Suomea edustivat Aada Lindén (Voimisteluklubi Lohja), Salla Tamper (Espoon Telinetaiturit) ja Saana Salli (Espoon Telinetaiturit). Finaaliin pääsi kahdeksan karsinnassa parhaiten sijoittunutta voimistelijaa. Tuplaminitrampoliinin finaaliin itsensä voimistelivat Saana Salli sijalta 5 pistein 42,000 sekä Aada Lindén sijalta 7 pisteillä 39,700. Salla Tamper sijoittui karsinnassa sijalle 9 pistein 38,900.

Päivän kisat olivat merkittävät monesta syystä. Pohjoismaiden mestaruuskisat eivät ole koskaan olleet näin suuret ja ensimmäistä kertaa näissä kisoissa tuplaminitrampoliinilla oli oma virallinen kilpailu. Tänään oli siis mahdollista saada PM-mitali tuplaminitrampoliinissa ensimmäistä kertaa. Kisat ovat koronan takia myöhästyneet kaksi vuotta ja Tampereen Voimistelijat pääsivät pitkän odotuksen jälkeen vihdoin järjestämään kisat.

”Mielettömän hyvä fiilis, kun kisat on nyt täällä. Ollaanhan me näitä odotettu nyt se neljä vuotta. Kaikki ovat varmasti yhtä innoissaan: me järjestäjät ja kilpailijat ja ihan kaikki”, kommentoi kilpailunjärjestäjä Henna-Riina Nurmi Tampereen Voimistelijoilta.

Kilpailut jatkuvat tänään trampoliinilla kello 16.10. Silloin on vuorossa naisten ja miesten trampoliinikarsinnat. Aikuisten finaalit kisataan kello 17.45.