Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun yksilöiden SM-kilpailut käydään tulevana viikonloppuna Espoossa
22.11.2021

Rytmisen voimistelun yksilöiden SM-kilpailut käydään tulevana viikonloppuna Espoossa

Rytmisen voimistelun naisten yksilöiden SM-kilpailut kisataan tulevana viikonloppuna 27.–28.11. Espoossa. Mestaruudet ratkotaan sekä neliottelussa että kullakin välineellä erikseen. Naisten yksilöiden lisäksi Espoossa voimistellaan myös nuorten yksilöiden ja duo/triojen Suomen mestaruuksista.

Kilpailut etenevät niin, että lauantaina 27.11. kilpaillaan naisten ja nuorten neliotteluiden Suomen mestaruudesta. Sunnuntaina 28.11. taas voimistellaan välinekohtaiset finaalit ja duojen/triojen SM-kilpailu.

Rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Tast uskoo, että tulossa on hyvätasoinen ja mielenkiintoinen kilpailu:  

– Koronapandemian vuoksi kilpailuja on viime aikoina peruttu ja siirretty paljon, joten on hienoa, että nyt päästään livekilpailun tunnelmaan ja voimistelijoilla on mahdollisuus esiintyä tuomareiden lisäksi myös yleisölle. Koko vuosi ja myös koko olympiadi huipentuu tähän SM-kilpailuun. Viikonlopun jälkeen alkaakin sitten valmistautuminen tulevaan kauteen uusilla säännöillä, kun säännöt vaihtuvat ja uusi olympiadi alkaa.

SM-kisojen lisäksi sunnuntaina voimistellaan myös pre-nuorten joukkuekilpailun sekä Stara-tapahtuman merkeissä.

Viikonlopun aikana Espoossa tullaan näkemään voimistelijoita useista eri seuroista. Yksilövoimistelijoita on kilpailussa mukana 9:stä eri seurasta ja duo/trio-voimistelijoita peräti 11:sta eri seurasta.

Tänä vuonna juhlitaan voimistelun 125:nnen juhlavuoden lisäksi myös rytmisen voimistelun SM-kisojen pyöreitä vuosia, sillä ensimmäiset rytmisen voimistelun SM-kisat järjestettiin vuonna 1971 eli 50 vuotta sitten.

Aikataulu

lauantai 27.11.

12:00–15:00 nuorten yksilöiden SM-neliottelu
15:4518:45 naisten yksilöiden SM-neliottelu

sunnuntai 28.11.

10:15–13:00 joukkueet ja SM duot/triot
13:4515:30 nuorten yksilöiden SM-finaalit
16:0017:45 naisten yksilöiden SM-finaalit

Lisää tietoa SM-kisoista sekä tarkempi kisa-aikataulu ovat nähtävissä täällä.

Haku