Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun SM-kisat voimisteltiin 11.11. Imatralla
12.11.2023

Rytmisen voimistelun SM-kisat voimisteltiin 11.11. Imatralla

Rytmisen voimistelun Suomen mestaruudet voimisteltiin 11.11.2023 Imatralla. Junioreiden yksilökilpailun lisäksi Imatralla voimisteltiin myös sekä junioreiden että senioreiden duo/triojen mestaruuksista.

Vuonna 2023 junioreiden Suomen neliottelun mestariksi voimisteli Anastasia Rogozhina (Tampereen Sisu) pistein 117,217.

”Tänään oli todella hauska ja kiva päivä. Onnistuin esittämään puhtaan neliottelun ja näyttämään omaa parasta voimisteluani. Olen todella onnellinen, että tekemäni työ tuotti toivomani tuloksen. Kiitos erityisesti valmennustiimilleni sekä kaikille, jotka ovat olleet auttamassa minua kohti tavoitteitani. Tähän on upea päättää urani juniorivaihe ja jatkaa työskentelyä kohti aikuisten sarjaa”, Rogozhina kommentoi lauantaina kisapäivän päätteeksi.

Hopealle voimisteli Aino Törmänen (Olarin Voimistelijat) pistein 110,917 ja pronssille Emilia Kärkkäinen (Olarin Voimistelijat) pistein 106,150.

Suomen mestaruudet voimisteltiin myös duo/trio-sarjoista

Senioreiden duo/triojen Suomen mestariksi voimistelivat Imatran Voimistelijoiden Erika Järveläinen ja Milla Savolainen. Järveläinen ja Savolainen keräsivät vanneohjelmillaan yhteensä 43,350 pistettä.

”Odotimme näitä kisoja erityisen paljon, olihan nämä kotikisamme. Valmistautuminen meni suunnitelmien mukaan ja kisassa tunnelma oli hyvä. Ekalla kierroksella jännitys hieman näkyi, joka toi suoritukseen virheitä. Saimme kuitenkin hyvin ajatukset kasaan ennen toista kierrosta ja se sai meidät suoriutumaan paremmin. Palkinnoksi saatiinkin kirkkain mitali, josta olemme todella ylpeitä. Kova työ palkittiin. Fiilis onkin tällä hetkellä erittäin hyvä. Ollaan kiitollisia, että olemme saaneet harrastaa tätä lajia jo pitkään, sillä olemme päässeet keräämään monia ikimuistoisia kokemuksia, joihin myös tämän päivän kisa lukeutuu”, Järveläinen ja Savolainen kiittelevät kisojen päätteeksi.

Senioreiden sarjassa hopealle sijoittui Kaisla Lakoman (Olarin Voimistelijat) ja Mea Mäkelän (SVS Espoo) duo pistein 41,033. Pronssille sijoittui Amanda Miskalan ja Siiri Salmisen duo (Jyväskylän Voimistelijat -79) pistein 40,250.

Junioreiden sarjassa Suomen mestariksi voimistelivat Tampereen Sisun Olivia Kuitunen ja Roosa Saarinen pistein 43,517. Iloinen duo kommentoi kisasuoritusta seuraavasti:

”Olemme todella tyytyväisiä suoritukseemme ja yllättyneitä tuloksesta. Olemme tehneet kovasti töitä SM-mitalin eteen, joten saatoimme kilpailla tänään varmoin tunnelmin. Oli hieno näyttää työmme tulos ja voittaa uramme ensimmäinen Suomen mestaruus.”

Junioreiden sarjassa hopealle sijoittui Elli Hämäläisen ja Linda Österholm duo (Turun Urheiluliitto Voimistelu) pistein 41,884. Pronssia sai Hilla Keskinen ja Kristiina Alatalo (Tampereen Sisu) 40,583.