Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun seurakiertue jatkuu ensi vuonna
12.12.2023

Rytmisen voimistelun seurakiertue jatkuu ensi vuonna

Rytmisen voimistelun seurakiertue 2023, Olarin Voimistelijat

Rytmisen voimistelun muutostyön tavoitteena on nostaa rytmisen voimistelun seurojen ja toimijoiden tietoisuutta lajikulttuurista. Erityisessä fokuksessa ovat valmennus- ja viestintäkulttuurin merkitys.

Kohtaaminen, keskustelu ja kuunteleminen ovat yksi konkreettinen tapa saada aikaan muutosta. Muutostyöryhmän tavoitteena on vierailla jokaisessa rytmisen seurassa seurakiertueen merkeissä. Muutostyöryhmän vapaaehtoisina vetäjinä toimivat Julia Romanyuk-Laukia ja Katja Volkova.

Syksyn aikana on kierretty kahdeksassa seurassa eri puolella Suomea. Kiertueen pääteemana ovat olleet lajikulttuuri, miksi sen kehittäminen on tärkeää ja miten jokainen osallistuja voi olla muutoksessa mukana. Lisäksi tapaamisissa on käsitelty lasten voimistelun linjausta sekä sitä, miten avointa ja osallistavaa viestintää voi seurassa harjoittaa.

Tapaamisissa on tehty paljon pohdintatehtäviä, joissa on voinut miettiä muun muassa sitä, mihin asioihin voimistelijat voivat vaikuttaa sekä sitä, mitä tunteita osallistujat haluavat tuoda mukanaan harjoitussalille.

Tavoitteena on tavoittaa jokainen kilpailutasoista toimintaa tarjoava rytmisen seura. Kiertue jatkuu myös keväällä 2024.

Lupaukset rytmisen voimistelun lajikulttuurin eteen

Olarin Voimistelijoiden Susan Salmela kiittää koko seuran puolesta hyvin järjestetystä seurakiertuetapaamisesta. Kuvassa tapaamiseen osallistuneet ovolaiset ja muutostyöryhmän sekä liiton edustajat. 

”Mielestämme on tärkeää, että rytmisen voimistelun valmennuskulttuuria yhtenäistetään Suomessa. On hyvä, että toimintatapoja tarkastellaan, sillä vain sitä kautta voimme kehittää jatkuvasti lajin toimintaa. Seurakiertueen tapaamisessa oli hienoa saada vahvistus sille, että teemme monia asioita jo esimerkillisesti ja toisaalta saimme myös ideoita toimintatapojen jatkokehittämistä varten. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ylpeinä lajistamme ja seuramme toiminnasta.”

Jokainen seura tekee seurakäynnin jälkeen seuralupauksen. Olarin Voimistelijoilla se kuuluu seuraavasti:

”Olarin Voimistelijoissa voi harrastaa rytmistä voimistelua laadukkaasti ja oppimista tukevassa ilmapiirissä yksilöllinen tavoitetaso huomioiden sekä huippu-urheilu mahdollistaen.”

Syksyllä on käyty tai käydään seuraavissa seuroissa:
Voimisteluseura Mariposa
Sport Club Vantaa
Turun Pyrkivä
Olarin voimistelijat
Tampereen Sisu
SVS Helsinki ja Espoo
Elise Vantaa
Jyväskylän voimistelijat 

Lue lisää muutostyöryhmästä >>

 

 

 

 

Haku