Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut voimistellaan 6.–8.5.2022
03.05.2022

Rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut voimistellaan 6.–8.5.2022

Rytmisen voimistelun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut kisataan tulevana viikonloppuna Ruotsissa, Uppsalassa 6.–8.5.2022. Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa ovat mukana sekä naisten että nuorten yksilöt, joukkueet ja duo/triot. Joka toinen vuosi järjestettäviin kilpailuihin on lähdössä monta suomalaisvoimistelijaa.

”Suomesta on lähdössä Pohjoismaisten mestaruuskilpailuihin iso delegaatio, ja osallistujia on kaikissa sarjoissa”, rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Tast kertoo ja jatkaa:

”Suomi on ollut Pohjoismaiden paras maa jo useamman vuoden. On mielenkiintoista nähdä, mikä on meidän ja muiden Pohjoismaiden taso tällä hetkellä.”

Suomen edustavat on nimetty karsintakilpailun perusteella. Nuorten yksilöistä mukaan lähtevät Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat), Lia Kallio (Olarin Voimistelijat), Aino Törmänen (Olarin Voimistelijat), Anastasia Rogozhina (Tampereen Sisu) ja Emilia Kärkkäinen (Olarin Voimistelijat).

Naisten yksilövoimistelijoista mukaan lähtee Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat), Linnea Louvanto (Tampereen Sisu), Emilia Helin (Elise Gymnastics) ja Jenny Närjä (Olarin Voimistelijat).

Nuorten joukkuekilpailussa Suomea edustavat Elise Gymnasticsin ja Voimistelu- ja urheiluseura Elise-Vantaan joukkue Fenicia sekä Elise Gymnasticsin, Voimistelu- ja urheiluseura Elise-Vantaan ja Espoon Voimistelu- ja liikuntayhdistyksen ESVOLI:n joukkue Florette.

Nuorten duo/trioissa Suomea edustavaa Olarin Voimistelijoiden trio Anastasia Artemenko, Daria Belevich, Elizaveta Filippov sekä Imatran Voimistelijoiden duo Erika Järveläinen ja Kerttu Tamski. Naisten duo/trioissa sen sijaan edustaa Espoon Voimistelu- ja liikuntayhdistyksen ESVOLI:n duo Malla Heikkilä ja Marie Johnsson sekä Elise-Järvenpään duo Nella Aaltonen ja Cecilia Skyttä.

Naisten joukkuekilpailussa Suomea edustaa naisten maajoukkue, joka voimistelee Uppsalassa seuraavalla kokoonpanolla: Saana Heikkilä (Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI), Milja Närevaara (Elise Gymnastics), Erika Räsänen (Elise Gymnastics), Assi Johansson (Elise Gymnastics), Vera Jokinen (Elise Gymnastics) ja Viliina Sipilä (Elise Gymnastics).

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ovat naisten maajoukkueelle EM-kisoihin valmistava kisa. Edellisen kilpailun eli Bakun World Cup -kisan jälkeen joukkueen ohjelmia on muokattu saadun tuomaripalautteen perusteella.

Lisäksi viikonloppuna kilpaillaan myös Stara-kilpailun merkeissä.

Kilpailu striimataan. Maksullisen striimin löydät täältä

Kilpailutulokset päivittyvät livenä tänne.

Aikataulu

Lauantai

klo 11:00 Nuorten yksilö- ja joukkuekilpailu
klo 14:30 Naisten yksilö- ja joukkuekilpailu
klo 17:30 Nuorten joukkueiden karsintakilpailut (1. kierros)
klo 17:50 Naisten joukkueiden vanneohjelma
klo 18:10 Nuorten joukkueiden karsintakilpailut (2. kierros)
klo 18:30 Naisten joukkueiden pallo-nauhaohjelma
klo 19:00 Palkintojen jako

Sunnuntai

10:30 Nuorten duo / trio
11:10 Naisten duo / trio
11:50 Joukkuefinaalit (naiset ja nuoret)
13:30 Nuorten ja naisten yksilöiden välinefinaalit: nauha, pallo
14:40 Nuorten ja naisten yksilöiden välinefinaalit: keila, nauha
16:00 Palkintojen jako

Haku