Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun neliottelun Suomen mestari Jamil hallitsi myös välinefinaaleissa
22.05.2022

Rytmisen voimistelun SM-kilpailut jatkuivat sunnuntaina 22.5. Turussa naisten ja nuorten yksilöiden välinefinaaleilla. Naisten tuore neliottelun Suomen mestari Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat) voimisteli jälleen vahvasti voittaen kultaa jokaisesta välineestä.

Tämä on jo toinen vuosi putkeen, kun Jamil on voittanut sekä neliottelun että jokaisen välinefinaalin Suomen mestaruuden. Pisteitä Jamil keräsi välinefinaaleista seuraavasti: vanne 31,017, pallo 29,900, keilat 28,900 ja nauha 28,883.

”Pystyin tekemään siistit suoritukset ilman sen suurempia virheitä, joten olen tyytyväinen. Vanne- ja nauhaohjelmat sujuivat parhaiten. Tästä on hyvä jatkaa treenaamista kohta WWC- ja EM-kisoja”, Jamil kommentoi suunnaten katseensa jo kohti seuraavia kisoja.

Neliottelussa toiseksi sijoittunut Emilia Helin (Elise Gymnastics) voimisteli SM-hopeaa kolmesta välineestä; vanteesta, pallosta ja nauhasta. Lisäksi Helin saavutti pronssia myös keilaohjelmasta.

”Olen erityisen tyytyväinen varsinkin neliotteluun, mutta myös tämän päivän välinefinaaleihin. Sain voimisteltua ehjimmän kisakokonaisuuteni tähän mennessä, eivätkä edes pienet virheet haitanneet tänään menoa”, Helin kommentoi.

Välinefinaaleiden mitalisteiksi voimisteli myös Aurora Pohjanvirta (Olarin Voimistelijat) ja Linnea Louvanto (Tampereen Sisu). Pohjanvirta voimisteli hopeaa keiloista ja pronssia nauhasta. Louvanto puolestaan saavutti pronssia sekä vanne- että pallofinaalista.

”Välinefinaalit olivat kivat, mutta jännittävät. Parhaiten minulta onnistuivat keilat ja nauha. Kaikissa välineissä tuli virheitä, mutta olen tyytyväinen, että pystyin kasaamaan ajatukseni viimeisiin välineisiin. Minulle jäi kokonaisuudessaan kisasta todella hyvä fiilis. Opin virheistäni ja teen ensi kerralla vielä tarkemmin, rohkeammin ja paremmin!”, Pohjanvirta kommentoi positiivisena kisojen jälkeen.

Louvannolle kisat olivat ensimmäiset SM-kisat naisten sarjassa.

”Kisat menivät hyvin ja sain tärkeää kisakokemusta. Olen iloinen ensimmäisistä naisten SM-kisoistani ja saavutuksistani. Pallofinaalissa onnistuin omalla parhaalla tasollani, ja olen siitä erityisen tyytyväinen,” iloinen voimistelija kommentoi kisapäivän päätteeksi.

Nuorten SM-välinefinaalit jaettiin kolmen voimistelijan kesken

Nuorten sarjassa välinefinaaleita hallitsivat Emmi Piiroinen (Olarin Voimistelijat), Lia Kallio (Olarin Voimistelijat) ja Anastasia Rogozhina (Tampereen Sisu). Mitalipaikat jaettiin jokaisessa välineessä näiden kolmen lahjakkaan voimistelijan kesken.

Piiroinen voimisteli nuorten sarjan SM-kultaa sekä vanteella että nauhoissa. Kallio taas nappasi itselleen kultaa keiloista ja Rogozhina pallosta. Lisäksi Piiroinen voitti hopeaa keiloista ja pronssia pallosta. Kallio taas sijoittui hopealle vanteessa, pallossa ja nauhassa. Rogozhina saavutti pronssia vanteessa, keiloissa ja nauhassa. Tarkemmat pisteet ja loput sijoitukset voit katsoa tiedotteen loppuun sijoitetuista tuloksista.