Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun N-ryhmän ja Miniringin valintaleirit tammikuussa
14.12.2022

Rytmisen voimistelun N-ryhmän ja Miniringin valintaleirit tammikuussa

Rytmisen voimistelun avoimet valmennusrinkien valintaleirit järjestetään tammikuussa 20.-22.1.2023. Ilmoittautuminen 4.1.2023 mennessä.

LEIRI 1: Nuorten valmennusryhmän (N-ryhmä) valintaleiri 20.-21.1.2023

N-ryhmän valintaleirille ovat tervetulleita kaikki vuosina 2008 – 2010 syntyneet voimistelijatVuonna 2010 syntyneet voivat hakea joko N – ryhmään tai Minirinkiin 1. Asiasta on hyvä keskustella ja sopia valmentajan kanssa ennen ilmoittautumista.

N-ryhmään voi tulla valituksi vain, jos päälaji on rytminen voimistelu. Päälaji ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tullakseen valituksi N-ryhmään, tulee voimistelijan tavoitteiden olla rytmisen voimistelun nuorten tai naisten maajoukkueessa tai yksilönä korkealla.  Tapauskohtaisesti, asiantuntija-arviolla, voi N – ryhmään hakeva vuonna 2010 syntynyt voimistelija tulla nimetyksi myös Minirinkiin 1 (2010 – 2012 syntyneet).

Leiri alkaa perjantaina 20.1.2022 klo 12.00 ilmoittautumisella, lounaalla ja majoittumisella. Leirin avaus ja ensimmäinen harjoitus alkavat klo 13.00. Leiri päättyy lauantaina 21.1. klo 13.00 lounaaseen. 

Leirin hinta on 130€. Hinta sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (ensimmäisestä päivästä alkaen: lounas, päivällinen, iltapala, aamupala ja lounas). Laskun leiristä saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Mukaan normaalit harjoitusvarusteet, musiikit, kaikki rytmisen voimistelun välineet ja sään mukaiset sisä- ja ulkoliikuntavaatteet sekä peseytymisvälineet. Vuodevaatteita ei urheiluopistolle tarvitse ottaa mukaan.

Voimistelijoiden ilmoittautuminen 4.1.2022 mennessä Lyyti-järjestelmän kautta.

LEIRI 2: 20.-21.1.2023, MINIRINGIN 1 valintaleiri

Leiri on tarkoitettu vuosina 2010 – 2012 syntyneille voimistelijoille. Miniringin ryhmään 1 voi tulla valituksi, jos päälaji on rytminen voimistelu. Mikäli päälaji on jokin muu laji, voi voimistelija tulla valituksi varasijalle (ei siis varsinaiseen ryhmään). Päälaji ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. 

Vuonna 2010 syntyneet voimistelijat voivat valita, hakevatko Minirinkiin vai Nuorten ryhmään eli N-ryhmään. Asiasta on hyvä keskustella ja sopia valmentajan kanssa ennen ilmoittautumista. Asiantuntija-arvion perusteella tapauskohtaisesti, voi N-ryhmään hakeva voimistelija tulla valituksi myös Minirinkiin 1.

Leiri alkaa perjantaina 20.1.2022 klo 16.00 ilmoittautumisella, majoittumisella ja päivällisellä. Leirin avaus ja ensimmäinen harjoitus alkavat klo 17.00. Leiri päättyy lauantaina 21.1.2022 klo 15.00.  

Leirin hinta on 128€. Hinta sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (ensimmäisestä päivästä alkaen päivällisen, iltapalan, aamupalan ja lounaan). Kisakalliossa on kahvio, josta voi ostaa evästä kotimatkalle. Laskun leiristä saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Mukaan normaalit harjoitusvarusteet, musiikit, kaikki rytmisen voimistelun välineet ja sään mukaiset sisä- ja ulkoliikuntavaatteet sekä peseytymisvälineet. Vuodevaatteita ei urheiluopistolle tarvitse ottaa mukaan.

VOIMISTELIJOIDEN ILMOITTAUTUMINEN 4.1.2021 mennessä Lyyti – järjestelmän kautta.

LEIRI 3: 21.-22.1.2023, MINIRINGIN 2 valintaleiri

Leiri on tarkoitettu kaikille vuosina 2013 – 2015 syntyneille voimistelijoille. Päälajia ei vielä tässä vaiheessa tarvitse olla valittuna.

Leiri alkaa lauantaina 21.1.2023 klo 16.00 ilmoittautumisella, majoittumisella ja päivällisellä. Leirin avaus ja ensimmäinen harjoitus alkavat klo 17.00. Leiri päättyy sunnuntaina 22.1.2023 klo 15.00. 

Leirin hinta on 128€. Hinta sisältää valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (ensimmäisestä päivästä alkaen päivällisen, iltapalan, aamupalan ja lounaan). Kisakalliossa on kahvio, josta voi ostaa evästä kotimatkalle. Laskun leiristä saa ilmoittautumisen yhteydessä.

Mukaan normaalit harjoitusvarusteet, musiikit, kaikki rytmisen voimistelun välineet ja sään mukaiset sisä- ja ulkoliikuntavaatteet sekä peseytymisvälineet. Vuodevaatteita ei urheiluopistolle tarvitse ottaa mukaan.

VOIMISTELIJOIDEN ILMOITTAUTUMINEN 4.1.2022 mennessä Lyyti-järjestelmän kautta.

Kaikkia leirejä koskevaa tärkeää tietoa:

Valmentajien ilmoittautuminen

Valmentajan/huoltajan hinta valintaleirillä on 128€ / vrk ja 180€ / 2vrk. Mahdollisuutta päiväkäyntiin maksua vastaan voi tiedustella lajipäälliköltä sähköpostitse. Kisakallioon ei ole mahdollista tulla ilman ilmoittautumista. 

Miniringin ja N-ryhmän valintaleireille osallistuvien valmentajien tulee ilmoittautua 4.1.2022 mennessä Lyyti-järjestelmän kautta. 

Valmentajan nimeä voi vaihtaa tarvittaessa myöhemmin laittamalla sähköpostia lajipäällikölle.  Jokaisen seuran tulee ilmoittaa vähintään yksi voimistelijoista harjoitusten ulkopuolella vastuussa oleva valmentaja. Tiedustelut mahdollisten huoltajien ilmoittautumisesta valintaleirille, voi tehdä lajipäällikön sähköpostiin emma.tast(at)voimistelu.fi ilmoittautumisajan puitteissa. Koska Kisakallion majoituskapasiteetti on rajallinen, suositus on, että leirille osallistutaan ensisijaisesti valmentajan kanssa.

Peruutusehdot ja peruutuslinkki

Maksupalautuksen yhteydessä veloitetaan Voimisteluliiton toimistomaksu 15€.  Kisakallion peruutusehtojen mukaisesti  kuluton peruutus on mahdollista ennen ilmoittautumisajan päättymistä. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen peruutus on mahdollista vain todistuksella (lääkärin / sairaanhoitajan.)  Peruutus tulee tehdä ennen leirin alkamista. Leirin alkamisen jälkeen tulleita peruutuksia ei käsitellä ja maksu on 100%. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tehdyistä peruutuksista, joista ei ole todistusta, veloitetaan maksu 100%. 

Kaikki peruutukset tulee tehdä tämän linkin kautta (muita peruutuksia ei huomioida):

PERUUTUSLINKKI

Osallistujien tulee itse vastata omasta vakuutusturvastaan leirien aikana.

Valintakriteerit ja lisätietoja rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmästä

Tarkemmat valintakriteerit ja lisätietoja valmennusjärjestelmästä löytyy valmennuksen sivuilta. Sairastapauksessa (=mikäli voimistelija ei voi sairastumisen vuoksi osallistua valintaleirille) voi edellisenä vuonna rinkiin valittu/kuulunut voimistelija tulla (tapauskohtaisesti) valituksi ryhmään asiantuntija-arviolla ja lajin kehittämisryhmän päätöksellä.  Valmentajan tulee lähettää sähköpostitse perustelut mahdollista valintaa ajatellen ennen leirin päättymistä.

Muuta huomioitavaa

N-ryhmään ja Minirinkeihin valituille järjestetään viisi Voimisteluliiton tukemaa leiriviikonloppua kevään ja syksyn 2023 aikana.

Lisäksi on hyvä huomioida, että FIG:n ja EG:n kilpailuihin voi osallistua vain Suomen kansalainen ja näin esimerkiksi nuorten/naisten maajoukkueeseen tai edustamaan Suomea FIG:n alaisissa kilpailuissa ei voi päästä mukaan, jos suomen kansalaisuus puuttuu. Maajoukkuetoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa huomioida kansalaisuusasia ja mahdollinen hakuprosessi ajoissa.

Myös seurojen tulee olla sitoutuneita rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmään. Jokaisen seuran tulee ilmoittaa rinkivalintojen tultua nimeltä yksi valmentaja, joka osallistuu voimistelijoiden kanssa leireille (=ilman seuran valmentaa eivät seuran voimistelijat voi osallistua leireille). Valmentajaa voi vaihtaa vuoden aikana / eri leireillä, mutta suositus on, että sama valmentaja osallistuu useammalle leirille. Valmentajien osaamisen kehittäminen kuuluu tiiviisti valmennusleirien sisältöihin ja valmentajille leirit ovat näin mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan, verkostoitua ja olla mukana lajikulttuurin kehittämisessä.

Leiriä koskevissa käytännön asioissa yhteydenotot ensisijaisesti omalle valmentajalle / seuraan.

Lisätietoja: lajipäällikkö Emma Tast, emma.tast(at)voimistelu.fi (lomalla 19.12.2022 – 9.1.2023). 

Tervetuloa!

Lue lisää rytmisen voimistelun valmennusjärjestelmästä. Täältä löydät myös vuoden 2023 alustavan leiriaikataulun (avoimet ja rinkileirit).

 

Kuva: Pinja Tavasti

Haku