Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun maajoukkue vannefinaalin kuudes Bakun World Cup -kisoissa
24.04.2022

Rytmisen voimistelun maajoukkue vannefinaalin kuudes Bakun World Cup -kisoissa

Rytmisen voimistelun World Cup -kilpailun joukkueiden välinekohtaiset finaalit voimisteltiin sunnuntaina 24.4.2022 Bakussa, Azerbaidžanissa. Suomen maajoukkue saavutti viiden vanteen välinefinaalissa kuudennen sijan.

Pisteitä viiden vanteen finaalista suomalaiset saivat 27,250. Vannefinaalin voiton vei Azerbaidžan pistein 32,850, ja toiseksi tuli Italia pistein 32,450. Kolmannen sijan saavutti Israel pistein 32,050.

Bakun kisat ovat rytmisen voimistelun maajoukkueen uudelle kokoonpanolle ensimmäiset yhteiset kisat.

”Olen todella tyytyväinen ja kiitollinen kaikille hyvästä työstä: sekä voimistelijoille, valmennustiimille että taustatiimille. Olemme tehneet hyvää työtä ja tulosta lyhyessä ajassa. Toki matkaa on vielä jäljellä ja vielä on paljon tekemistä, mutta tämä oli oikein hyvä alku maajoukkueen uudelle kokoonpanolle. Tästä on todella hyvä jatkaa!” maajoukkueen valmentaja Larisa Gryadunova kommentoi kilpailujen päätteeksi.

”Olen myös Elisabethiin tyytyväinen. Hän näytti oikein laadukasta voimistelua ottaen huomioon, että kyseessä olivat hänen ensimmäiset World Cup -kisansa”, valmentaja kiittelee myös yksilövoimistelijaa Elisabeth Jamilia (Olarin Voimistelijat).

Suomea kisoissa edustivat Saana Heikkilä (Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI), Milja Närevaara (Elise Gymnastics), Erika Räsänen (Elise Gymnastics), Assi Johansson (Elise Gymnastics), Vera Jokinen (Elise Gymnastics) ja Viliina Sipilä (Elise Gymnastics).

Rytmisen voimistelun kilpakausi jatkuu Pohjoismaiden mestaruuskilpailuilla, jotka käydään Ruotsissa 6.–8.5.2022.

Joukkueiden vannefinaalin tulokset

1. Azerbaidžan 32,850
2. Italia 32,450
3. Israel 32,050
6. Suomi 27,250

Kaikki Bakun World Cup -kilpailun tulokset löytävät täältä.

Haku