Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Elisabeth Jamil edustaa Suomea rytmisen voimistelun World Cupissa Bulgariassa
27.03.2023

Elisabeth Jamil edustaa Suomea rytmisen voimistelun World Cupissa Bulgariassa

Rytmisen voimistelun joukkue

Rytmisen voimistelun World Cup -osakilpailut kisataan tulevana viikonloppuna 31.3.–2.4.2023 Sofiassa, Bulgariassa.  

EDIT 29.3.2023 Loukkaantumisen vuoksi Suomea edustaa kilpailuissa vain yksilöedustaja Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat).

Juuri ennen matkaa tapahtuneen  loukkaantumisen vuoksi Suomen maajoukkue ei alkuperäistä suunnitelmasta poiketen osallistu kisaan. Treenit jatkuvat kotisalilla ja katseet on suunnattu eteenpäin/kohti tulevia kisoja.

Elisabeth Jamil

Elisabeth Jamil. Kuva: Indrek Kask

Maajoukkueen piti voimistella Bulgariassa seuraavalla kokoonpanolla: Vera Jokinen (Elise Gymnastics), Viliina Sipilä (Elise Gymnastics), Aurora Pohjanvirta (Olarin Voimistelijat), Anastasiia Polishchuk (Elise-Vantaa) sekä Anni Olkkonen (Elise Gymnastics).

Vuoden 2023 rytmisen voimistelun maajoukkueeseen on nimetty kahdeksan voimistelijaa, joihin kuuluu jo edellä mainittujen lisäksi myös Thea Haiba (Elise Gymnastics), Alisa Karpenko (Elise Gymnastics) sekä Nea Kapiainen (SVS Vantaa). Maajoukkuetta valmentaa Larisa Gryadunova, Iryna Klymenko sekä Klara Kodra. Tuomarina toimii Saila Pitkänen.

Sofian kisa on suomalaisille kauden ensimmäinen maailmancup-kilpailu. Lajipäällikkö Emma Tast odottaa mielenkiintoista kisaviikonloppua:

”Joukkueessa on sekä kokeneempia urheilijoita että vasta tänä vuonna naisten sarjaan nousseita. Nyt on tärkeää saada kilpailukokemusta korkean tason kilpailusta. Toivotaan, että kaikki pystyvät voimistelemaan Sofiassa rohkeasti oman tasoisensa suorituksen!” hän toivoo.

Rytmisen voimistelun kevätkausi huipentuu 17.–22.5. Bakussa pidettäviin EM-kilpailuihin.

Naisten neliottelu käydään Sofiassa kahdessa osassa. Yksilöt voimistelevat perjantai-iltapäivänä pallo- ja vanneohjelmansa. Lauantai-iltapäivänä taas voimistellaan keila- ja nauhaohjelmien merkeissä. Elisabeth Jamil voimistelee molempina päivinä ryhmässä A. Yksilöiden välinefinaalit voimistellaan sunnuntaina.

Myös joukkueiden kaksiottelu käydään Sofiassa kahtena päivänä. Joukkueet esittävät vanneohjelmansa perjantai-iltana. Lauantaina-iltana vuorossa taas ovat nauha–pallo-ohjelmat. Joukkueiden viiden vanteen välinefinaali käydään sunnuntaina 14:50–15:30 ja nauha–pallo-välinefinaali 17:15–17:55 Suomen aikaa.

Joukkueiden kaksiottelun ja naisten neliottelun tulokset selviävät 1.4. lauantaina. Lisäksi sunnuntaina voimistellaan sekä joukkueiden että naisten yksilöiden välinekohtaisten finaalien merkeissä. Voimisteluliitto tiedottaa kisojen etenemisestä ja suomalaisten voimistelijoiden tuloksista kisapäivien päätteeksi lauantaina sekä sunnuntaina, mikäli suomalaisia nähdään sunnuntain välinefinaaleissa.

Lisää tietoa Sofian World Cup -kisoista sekä tarkempi kisa-aikataulu ovat nähtävissä täällä.

Kilpailua voi seurata suorana livestriimin kautta täältä.

Aikataulu

Perjantai 31.3.

Iltapäivä: Vanne-ohjelma ja pallo-ohjelma (naiset)

Ilta: Viiden pallon ohjelma (joukkueet)

Lauantai 1.4.

Iltapäivä: Keilaohjelma ja nauhaohjelma (naiset)
Ilta: Nauha–pallo-ohjelma (joukkueet)

Sunnuntai 2.4.

13:35–14:07 Vannefinaali (naiset)
14:12–14:45 Pallofinaali (naiset)
14:50–15:30 Viiden vanteen välinefinaali (joukkueet)
16:00–16:32 Keilafinaali (naiset)
16:37–17:10 Nauhaohjelma (naiset)
17:15–17:55 Nauha–pallo-välinefinaali (joukkueet)

Kuva: Heikki Mitikka

 

 

 

Haku