Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmä (LAR) tiedottaa
06.04.2021

Rytmisen voimistelun lajin kehittämisryhmä (LAR) tiedottaa

31.3.2021

Uutisessa lajin kehittämisryhmän päätöksiä ja ajankohtaisia tiedotteita.

 

 

1) LUOKKAKILPAILUT

Koronatilanteesta johtuen luokkakilpailuja voidaan järjestää myös virtuaalisesti (järjestäjä sopii asiasta lajipäällikön kanssa). Ajankohtainen tilanne päivittyy kilpailukohtaisesti Kisanetissä.

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä kevään luokkakilpailuista voidaan tehdä luokkanostot luokissa 1. ja 2., mikäli kaikilla alueilla on harjoittelu – ja kuvausmahdollisuus kaupunkien saleissa noin viikkoa ennen kyseistä kilpailua. Ylemmistä luokista (3.-6.) ei keväällä tehdä luokkanostoja. Päätös koskee sekä virtuaalisesti että mahdollisesti myöhemmin kevätkaudella koronatilanteen salliessa livenä järjestettyjä kilpailuja.

Kilpailusäännön mukaisesti lajin kehittämisryhmä (LAR) vahvistaa luokkanostot puolivuosittain (kesäkuu ja joulukuu). Luokkanostot ovat virallisia vasta tämän vahvistuksen jälkeen. Seuroja, valmentajia ja vanhempia pyydetään huomioimaan tämä erityisesti nyt vallitsevassa koronatilanteessa.

 


2) Ikäkausikilpailu 24.-25.4.2021 on muutettu virtuaaliseksi, siirretty ajankohtaan 29.-30.5.2021. Ilmoittautumisaikaa on pidennetty ja kilpailukutsu päivitetty. EM – karsinnoista tiedotetaan erikseen.

 

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä kyseinen Ikäkausikilpailu ei toimi mahdollisten tulevien KV – kilpailujen valintakilpailuna (esim. Miss Valentine), vaan haku- ja valintakriteereistä tiedotetaan erikseen myöhemmin, kun koronatilanne jälleen sallii kansainvälisen toiminnan.

 

Lue myös 31.3.2021 päivitty uutinen Voimisteluliiton koronatilanteeseen liittyvistä linjauksista mm. kansainväliseen kilpailutoimintaan liittyen.

 

 

 

Tarkennus Tuomarisääntöön

 

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä Tuomarisäännön 100km:n sääntöä on päivitetty virtuaalikisojen osalta seuraavasti:

– Kaikkien tuomareiden on oltava käytettävissä kaikkina kilpailupäivinä. Vain jos matkaa kilpailuihin on yli 100 km, riittää, että tuomari on käytettävissä sinä päivänä, kun seuran voimistelijat kilpailevat.

Päivitys: Virtuaalikilpailuissa tuomareiden on oltava käytettävissä kaikissa sarjoissa kaikkina päivinä.

 

Muilta osin myös virtuallikilpailuissa noudatetaan normaalisti Tuomarisääntöä (esim. tuomareiden esteettömyys).


Lisäksi arvisääntö on aiemman päätöksen mukaisesti poistettu Tuomarisäännöstä, mutta suosituksena kuitenkin on, että seurat lähettävät kilpailuun vähintään yhden arvin. Näin mahdollistetaan Staran sujuva toteutus ja Staran järjestämisohjeiden mukainen palaute kaikille. Seuroja pyydetään huomioimaan, että ilman arveja ei Staratapahtumia ole mahdollista toteuttaa.

Päivitetty tuomarisääntö löytyy Tuomariohjesäännöstä.

 

 

Rajatuomarit virtuaalikilpailuissa

Lajin kehittämisryhmän (LAR) päätöksellä Kilpailusäännöstä poiketen, kontaktien vähentämiseksi, virtuaalikilpailuissa ei missään sarjoissa/luokissa käytetä rajanylityksiä eikä näin ollen huomioida rajanylityksiä toistaiseksi.


 


SM – kilpailut 2021

Rytmisen voimistelun SM – kilpailut 2021 järjestetään seuraavasti lajien yhteisen SM – kilpailun peruunnuttua toukokuulta:

 

  • Nuorten ja naisten joukkueiden SM – kilpailu siirretään alkusyksyyn ja uusi ajankohta on 11./12.9.2021. Kilpailu on avoimessa haussa Kisanetissä huhtikuun. Mahdollisia muita sarjoja kisan yhteyteen voi toivoa hakemuksessa.
  • Naisten yksilöiden SM – kilpailu siirretään marraskuun jo kalenterissa olevan SM – kilpailun yhteyteen ajankohtaan 27.-28.11.2021. Järjestäjä SVS Espoo.

 


Lisäksi seuroja pyydetään huomioimaan, että kaikki kilpailut tulee hakea Voimisteluliiton kautta. Syksyn 2021 seurojen toivomat kilpailut joita ei vielä ole jaettu, tulee hakea huhtikuun loppuun mennessä. Haku tapahtuu Lyyti – järjestelmän kautta

 

 

Lue myös tiedote kevään 2022 kilpailujen hausta (haku auki 1.4.-30.4.2021).

 

 

Voimistelu liikuttaa. Myös seuraavat 125 vuotta.

 Jo yli 125 vuoden ajan voimistelu on tarjonnut erilaisia polkuja liikunnallisesta elämäntavasta huippu-urheiluun. Voimistelun 125-vuotisjuhlavuosi on jokaisen voimistelijan juhla, joka huipentuu kesäkuussa 2022 Gymnaestrada Tampere -tapahtumaan. Varmista, että sinunkin seurasi on mukana juhlavuoden huipennuksessa. Onhan seurastanne ilmoitettu jo Gymppi-yhteyshenkilö?

 Nyt on aika juhlia. Osallistu juhlavuoteen jakamalla sosiaalisessa mediassa oma voimisteluliikkeesi, temppusi tai tervehdyksesi #onnittelutemppu #voimistelu125

 Suomalaisen voimistelun 125-vuotista liittotaivalta juhlitaan yhdessä Suomen Voimisteluliiton, Finlands Svenska Gymnastikförbund FSG:n ja Suomen Työväen Urheiluliiton TUL:n kanssa.

 

 

Haku