Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun kisakausi starttaa uudella kokoonpanolla Bakun World Cup -kisoissa
20.04.2022

Rytmisen voimistelun kisakausi starttaa uudella kokoonpanolla Bakun World Cup -kisoissa

Rytminen_voimistelu

Rytmisen voimistelun World Cup -kilpailut kisataan tulevana viikonloppuna 22.–24.3.2022 Bakussa, Azerbaidžanissa. Bakun kisat ovat rytmisen voimistelun maajoukkueen uudelle kokoonpanolle ensimmäiset yhteiset kisat. 

Suomea kisoissa edustaa rytmisen voimistelun maajoukkue, joka voimistelee Bakussa seuraavalla kokoonpanolla: Saana Heikkilä (Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI), Milja Närevaara (Elise Gymnastics), Erika Räsänen (Elise Gymnastics), Assi Johansson (Elise Gymnastics), Vera Jokinen (Elise Gymnastics), Viliina Sipilä (Elise Gymnastics) sekä yksilöedustaja Elisabeth Jamil (Olarin Voimistelijat).

Maajoukkuetta valmentaa Larisa Gryadunova, joka on myös Jamilin valmentaja. Bakussa ovat mukana lisäksi valmentajana Klara Kodra ja tuomarina on Saila Pitkänen.

Rytmisen voimistelun maajoukkue voimistelee ensimmäistä kertaa uudella kokoonpanollaan. Vuoden 2022 rytmisen voimistelun maajoukkueeseen on nimetty 9 voimistelijaa, joihin kuuluvat jo edellä mainittujen lisäksi myös Thea Haiba (Elise Gymnastics), Alisa Karpenko (Elise Gymnastics) sekä Viivi Paasirova (SVS Espoo).

”Meillä on hyvät fiilikset lähteä kisoihin uudella porukalla. Vähän jännittää, mutta samalla olemme innoissamme siitä, että pääsemme näyttämään uudet ohjelmamme ensimmäistä kertaa kilpailuissa”, maajoukkueen kapteenit Närevaara ja Johansson kommentoivat.

”Nämä ovat meidän ensimmäiset kilpailumme tällä kokoonpanolla. Lisäksi Bakun kisat ovat suurimmalle osalle voimistelijoista ensimmäiset isot kisat. Haluamme tehdä mahdollisimman harkkatasoiset suoritukset ja näyttää parhaamme. Toivomme, että työmme ja harjoituksemme tulokset välittyisivät myös katsojille ja tuomareille”, kaksikko tiivistää joukkueen odotuksia kisojen suhteen.

Uuden olympiadin alussa myös säännöt ovat muuttuneet. Esimerkiksi välinevaikeuspisteillä on pienempi painoarvo edellisiin sääntöihin verrattuna ja taiteellisuuden osa-alue korostuu aiempaa enemmän. Lisäksi joukkueiden ohjelmien välineet ovat vaihtuneet viiden pallon ohjelmasta ja vanne-keilaohjelmasta viiden vanteen ohjelmaan ja pallo-nauhaohjelmaan.

Joukkueiden kaksiottelu käydään Bakussa kahdessa osassa. Perjantaina maajoukkue esittää vanneohjelmansa klo 17:55–18:30 Suomen aikaa. Lauantaina vuorossa taas ovat joukkueiden pallo-nauhaohjelmat kello 17:00–17:35 Suomen aikaa.

Naisten neliottelu on myös jaettu kahdelle päivällä. Suomea edustava Elisabeth Jamil voimistelee molempina päivinä ryhmässä D. Jamil esittää perjantaina vanne- ja pallo-ohjelmansa klo 15:25–16:31 Suomen aikaa. Lauantaina taas voimistellaan keila- ja nauhaohjelmien merkeissä, jolloin Jamilin suoritus sijoittuu klo 14:15–15:25 Suomen aikaa.

Joukkueiden kaksiottelun ja naisten neliottelun tulokset selviävät siis 23.4. lauantaina. Lisäksi sunnuntaina käydään vielä sekä joukkueiden että naisten yksilöiden välinekohtaiset finaalit.

Voimisteluliitto tiedottaa kisojen etenemisestä sekä maajoukkueen tuloksista lauantaina 23.4.2022 kisapäivän päätteeksi.

Lisää tietoa Bakun World Cup -kisoista sekä tarkempi kisa-aikataulu ovat nähtävissä täällä. Huomioithan aikatauluja katsoessasi, että Azerbaidžanin aika on tunnin edellä Suomen aikaa.

Tapahtumasivun löydät täältä. Kisoja voi seurata myös Azerbaidžanin voimisteluliiton Facebook-sivuilta

Aikataulu

Maajoukkue voimistelee ryhmässä B ja yksilövoimistelija Jamil ryhmässä D. Aikatauluun on merkattu perjantain ja lauantain osalta ne ajat, jolloin suomalaiset urheilijat esiintyvät.

Perjantai 22.4.

15:25–16:31 Ryhmä D:n vanneohjelma ja pallo-ohjelma (yksilöt)
17:55–18:30: Ryhmä B:n viiden vanteen ohjelma (joukkueet)

Lauantai 23.4.

14:15–15:25 Ryhmä B:n keilaohjelma ja nauhaohjelma (yksilöt)
17:00–17:35 Ryhmä D:n pallonauhaohjelma (joukkueet)

Sunnuntai 24.4.

11:00–11:32 Vannefinaali (yksilöt)
12:35–13:07 Pallofinaali (yksilöt)
12:10–12:50 Viiden vanteen välinefinaali (joukkueet)
13:16–13:48 Keilafinaali (yksilöt)
13:51–14:23 Nauhafinaali (yksilöt)
14:26–15:06 Pallonauha välinefinaali (joukkueet)

Kuvassa voimistelijat vasemmalta oikealle naisten maajoukkue Bakun WC:n kokoonpanolla: Saana Heikkilä, Milja Närevaara, Erika Räsänen, Assi Johansson, Vera Jokinen, Viliina Sipilä sekä yksilöedustaja Elisabeth Jamil. 

 

Haku