Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun kisakausi huipentuu 21.11. Espoossa
16.11.2020

Rytmisen voimistelun kisakausi huipentuu 21.11. Espoossa

Rytmisen voimistelun SM-kilpailuja jatketaan naisten joukkuekilpailujen merkeissä lauantaina 21.11. Naisten joukkueiden SM-mestaruudesta voimistelevat naisten maajoukkueen (Elise Gymnastics, Elise-Järvenpää, Hämeenlinnan Voimisteluseura) lisäksi myös TEAM ESVOLI

(Espoon Voimistelu- ja liikuntayhdistys ESVOLI ry) sekä Finesse (Elise Gymnastics, Espoon Voimistelu- ja liikuntayhdistys ESVOLI ry).

Lisäksi tulevana viikonloppuna voimistellaan ensimmäistä kertaa myös naisten ja nuorten duo/triosarjojen Suomen mestaruudesta, sillä sarja on saanut SM-arvon tänä vuonna.

Naisten joukkueiden sekä naisten ja nuorten duo/triojen lisäksi Espoossa voimistelevat tulevana viikonloppuna myös lasten ja pre-nuorten joukkueet. Lauantain kisat ovat monella tapaa rytmisen voimistelun kauden pääkilpailut, sillä koronatilanteen vuoksi Suomi ei lähetä urheilijoita 26.–29.11. Kiovassa järjestettäviin EM-kisoihin, joiden piti toimia olympiakarsintana naisten joukkueille. Tämänhetkisen tiedon mukaan kesäkuussa 2021 Varnassa järjestettävä EM–kilpailu tulee olemaan olympiakarsinta sekä joukkueille että yksilöille, mutta IOC:n (International Olympic Committee) virallinen vahvistus vielä puuttuu. Naisten maajoukkue tavoittelee Tokion olympiapaikkaa joukkuekilpailussa. Naisten maajoukkueeseen kuuluvat Elisa Liinavuori (Elise Gymnastics), Olivia Nissinen (Elise Gymnastics), Milja Närevaara (Elise Gymnastics), Inka Ora (Elise Gymnastics), Emma Rantala (Elise-Järvenpää) ja Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura).

Koronavirustilanteen vuoksi naisten ja nuorten yksilöiden SM-kilpailu jouduttiin siirtämään keväältä syksyyn joukkueiden ikäkausikilpailun yhteyteen. Myös EM-kisoja jouduttiin siirtämään kesäkuukausilta talveen. Koronatilanne otetaan huomioon tulevana viikonloppuna myös Espoossa. Turvavälejä noudatetaan tarkasti, ja ylimääräistä liikkumista ja oleskelua hallissa pyritään välttämään. Voimistelijoita on kehotettu välttämään läheistä kontaktia muiden seurojen edustajien kanssa, ja liikkuminen Esport Centerin tiloissa tapahtuu aikataulutetusti ja ilman delegaatioiden ylimääräisiä kohtaamisia. 

SM-kilpailuja voi seurata livestreamin kautta täältä. 10 euron katseluhinta sisältää tallenteen, joka on katsottavissa myös jälkikäteen.

Lauantain 21.11. aikataulu

11:00–12:00 joukkueiden kilpailu
13:15–13:45 duot/triot (naiset)
13:50–15:15 duot/triot (nuoret)

Tarkempi kisa-aikataulu, tulokset ja lisätiedot SM-kisoista ovat nähtävissä Kisanetissä.
Voimisteluliitto tiedottaa joukkueiden tuloksista lauantaina kisapäivän päätyttyä. 

Kuvassa naisten maajoukkue. Kuvaaja Indrek Kask.

Haku