Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun joukkueiden SM-kulta maajoukkueelle
21.11.2020

Rytmisen voimistelun joukkueiden SM-kulta maajoukkueelle

Rytmisen voimistelun joukkueiden Suomen mestaruudesta kilpailtiin lauantaina 21.11. Espoossa. Voittajaksi voimisteli Suomen maajoukkue yhteispistein 64,750. 

Suomen naisten maajoukkueessa voimistelevat Elisa Liinavuori (Elise Gymnastics), Olivia Nissinen (Elise Gymnastics), Milja Närevaara (Elise Gymnastics), Inka Ora (Elise Gymnastics), Emma Rantala (Elise-Järvenpää) sekä Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura).

– Tänään tavoitteenamme oli tehdä välineellisesti mahdollisimman puhdas suoritus. Ensimmäisessä suorituksessa sattui kaksi pientä tiputusta, mutta toisen näytön saimme tehtyä kokonaan ilman pudotuksia. Teimme siis juuri tavoitteidemme mukaisen suorituksen, maajoukkueen kapteeni Emma Rantala kuvailee kisapäivän päätteeksi. 

Joukkuekilpailun toiselle sijalle ylsi Elise Gymnasticsin ja Espoon Voimistelu- ja liikuntayhdistys ESVOLI ry:n yhteistyöjoukkue Finesse pistein 39,250. Kolmanneksi sijoittui Espoon Voimistelu- ja liikuntayhdistys ESVOLI ry:n TEAM ESVOLI pisteillä 29,750. 

Tavoitteena Tokio

Naisten maajoukkue tavoittelee paikkaa Tokion olympialaisiin. Seuraava esiintyminen maajoukkueelle on 10.12. Venäjän järjestämät rytmisen voimistelun online-kilpailut, jossa joukkueet kilpailevat videon välityksellä. Suomen maajoukkue osallistuu kilpailuihin etänä Kisakallion urheiluopistolta käsin. Kapteeni Rantala kertoo, että tällaiset välitavoitteet ovat joukkueelle tärkeitä motivaation kannalta. 

– Valmistautuminen tulevaan olympiakarsintaan on koronatilanteen vuoksi hieman erilaista kuin mitä se normaalisti olisi, sillä emme pääse kilpailemaan. Kaikesta huolimatta olemme saaneet kuitenkin pidettyä motivaatiota hienosti yllä esiintymisillä ja hieman pienimmilläkin tavoitteilla, Rantala kertoo.

– Sen takia tämän päivän SM-kisat olivatkin meille niin tärkeät. Pääsimme esiintymään yleisölle seitsemän kuukauden tauon jälkeen ja suorituksemme pisteytettiin, Rantala lisää. 

Joulukuun online-kisojen jälkeen seuraava merkittävä kisakoitos maajoukkueen olympiataipaleelle on 10.–13.6.2021 Bulgarian Varnassa järjestettävät EM-kilpailut, jotka toimivat olympiakarsintana sekä joukkueille että yksilöille. 

Kapteeni Rantala suhtautuu tulevaan toiveikkaasti:

– Jos jatkamme samalla tavalla kuin tähänkin asti, kaiken pitäisi mennä toivomamme mukaan. 

Muutoin rytmisen voimistelun kisakausi jatkuu taas keväällä 2021, jolloin voimistellaan useimpien maailmancupkilpailujen merkeissä. Sofiassa (9.–11.4.2021), Tashkentissa (16.–18.4.2021), Bakussa (7.–9.5.2021) ja Pesarossa (28.–30.5.2021) järjestettävät maailmancupkisat toimivat yksilövoimistelijoiden olympiakarsintoina. Joukkueille kisat ovat tärkeää valmistaustumista kesäkuun EM-kilpailuja varten.

Duo/trio-sarjan ensimmäiset SM-kisat

Lauantaina voimisteltiin ensimmäistä kertaa myös naisten ja nuorten duo/triosarjojen Suomen mestaruudesta, sillä sarja on saanut SM-arvon tänä vuonna. Ensimmäisiksi Suomen duo/trion mestareiksi voimistelivat naisista Valentina De Franchis ja Iiris Mechlin (Espoon Voimistelu- ja liikuntayhdistys ESVOLI ry) pistein 28,600 sekä nuorista Erika Ader ja Anita Tarmu (Olarin Voimistelijat) pistein 29,800.

Lisäksi lauantaina voimisteltiin myös pre-nuorten ja lasten joukkuekilpailujen merkeissä. 

Tulokset 

Naisten joukkueet
1. Suomen maajoukkue 64,750 (Elise Gymnastics, Elise – Järvenpää, HämVS)
2. Finesse 39,250 (Elise Gymnastics, ESVOLI)
3. Team ESVOLI 29,750 (Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI)

Duo/trio (naiset)
1. De Franchis, Mechlin (Espoon Voimistelu – ja Liikuntayhdistys ESVOLI ry) 28,600
2. Hyttinen, Kevask (Voimistelu- ja urheiluseura Elise Vantaa) 22,00
3. Ruokonen, Vuolle-Apiala (SVS Espoo, SVS Helsinki) 16,350

Duo/trio (nuoret)
1. Ader, Tarmu (Olarin Voimistelijat) 29,800
2. Hassinen, Kapiainen (SVS Vantaa) 28,600
3. Aaltonen, Skyttä, Valkama (Voimistelu- ja urheiluseura Elise Järvenpää) 28,200

Pre-nuorten joukkue

1. ESVOLI pre-nuoret, Espoon Voimistelu – ja Liikuntayhdistys ESVOLI

 

Lasten joukkueet

1. Alecta, Sport Club Olymp

2. Team Lemonit, Turun Urheiliuliitto voim. ja liikuntajaosto

3. Vapaajoukkue P, Espoon Voimistelu- ja Liikuntayhdistys ESVOLI

 

Tarkemmat tulokset lisätiedot SM-kisoista löytyvät Kisanetistä.

Kuvassa naisten maajoukkue. Vasemmalta oikealle Inka, Milja, Amanda, Olivia, Emma ja Elisa. 

Haku