Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun EM-kisat alkoivat nuorten joukkueiden kaksiottelulla
09.06.2021

Rytmisen voimistelun EM-kisat alkoivat nuorten joukkueiden kaksiottelulla

Rytmisen voimistelun EM-kilpailut alkoivat tänään 9.6. Bulgariassa nuorten joukkueiden kaksiottelun ja välinefinaalien merkeissä. Suomea edusti nuorten maajoukkue, joka voimisteli EM-kilpailussa kokoonpanolla Nella Aaltonen (Elise Järvenpää), Miisa Kurvi (Imatran Voimistelijat), Anni Olkkonen (Elise), Anastasiia Polischuk (Elise Vantaa), Mimosa Turunen (Turun Pyrkivä) ja Amanda Virta (Turun Pyrkivä).

Tällä kertaa nuorten joukkueiden Euroopan mestaruuden vei Venäjä yhteispistein 67,800. Toiseksi sijoittui Bulgaria (65,450) ja kolmanneksi Israel (63,175). Suomen nuorten maajoukkue sijoittui 19. sijalle pistein 30,500.

EM-kisat olivat nuorten joukkueelle ensimmäinen kilpailu yhtenäisenä joukkueena, sillä nuorten maajoukkue on aloittanut harjoittelun tällä kokoonpanolla viime lokakuussa eli vain puoli vuotta sitten.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi nuorten maajoukkue ei ole päässyt aikaisemmin kilpailemaan Suomessa tai ulkomailla. Ennen EM-kilpailuja kilpailukokemusta kartutettiin online-tapahtumissa omalta kotisalilta käsin. Se on todella poikkeuksellinen tapa valmistautua arvokilpailuihin. Tästä huolimatta nuoret voimistelijat esiintyivät rohkeasti ja varmasti. Joukkue on kisasuoritukseen tyytyväinen.

– Kilpailusta jäi todella hyvä fiilis. Olemme tyytyväisiä, että esiinnyimme rohkeasti ja pidimme homman kasassa virheistä huolimatta, nuorten maajoukkue kommentoi suoritustaan kisapäivän päätteeksi.

Nuorten maajoukkue lähti hakemaan kisoista erityisesti kokemusta ja varmuutta tekemiseen. Nuoret voimistelijat odottivat myös yleisön eteen pääsemistä.

– Oli ihanaa päästä kilpailemaan pitkästä aikaa yleisölle ja tuomareille, nuorten maajoukkue kertoo.

Myös valmentaja Iida Ritokoski kiittelee valmentamiaan nuoria:

– Me valmentajat olemme todella ylpeitä siitä, miten näin lyhyessä ajassa ja vielä koronan aiheuttamista haasteista huolimatta joukkue kilpaili rohkeasti ensimmäisessä kilpailussaan yhtenäisenä joukkueena! 

EM-kilpailumatka oli nuorille urheilijoille uusi ja hieno kokemus, joka vie heitä eteenpäin voimistelijan uralla. Seuraavan kerran nuorten maajoukkue kilpailee syksyllä rytmisen voimistelun SM-kilpailuissa 11.–12. syyskuuta.

EM-kilpailut jatkuvat torstaina 10. ja perjantaina 11. kesäkuuta naisten yksilöiden välinekarsinnolla. Viikonloppuna 12.–13. kesäkuuta taas voimistellaan yksilöiden neliottelun sekä joukkueiden kaksiottelun ja välineohjelmien Euroopan mestaruuksista.

Suomen naisten yksilöitä edustavat Sofia Egorova (Sport Club Olymp) ja Emilia Helin (Elise Gymnastics). Joukkuekilpailussa Suomea edustaa rytmisen voimistelun naisten maajoukkue, jossa voimistelevat Assi Johansson (Elise Gymnastics), Elisa Liinavuori (Elise Gymnastics), Milja Närevaara (Elise Gymnastics), Emma Rantala (Voimistelu- ja urheiluseura Elise Järvenpää), Viliina Sipilä (Elise Gymnastics) ja Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura).

Voimisteluliitto tiedottaa EM-kilpailujen etenemisestä seuraavan kerran lauantaina 12. kesäkuuta naisten yksilöiden neliottelu finaalin ja joukkueiden kaksiottelun finaalin jälkeen. 

Rytmisen voimistelun EM-kilpailujen tulokset, 1. kisapäivä (9.6.) 

Nuorten joukkueet, kaksiottelu (all around)
1. Venäjä 67,800
2. Bulgaria 65,450
3. Israel 63,175


19. Suomi 30,500

 

Rytmisen voimistelun EM-kilpailujen aikataulu

To 10.6.
klo 10:00–19:30 yksilöiden välinekarsinnat (vanne, pallo).
Suomi kilpailee neljännessä karsintaryhmässä klo 17:30–19:30.

 

Pe 11.6.
klo 10:00–17:30 yksilöiden välinekarsinnat (keila, nauha).
Suomi kilpailee toisessa karsintaryhmässä klo 12:15–14:15.

 

La 12.6.
klo 10:00–15:05 yksilöiden neliottelun finaali
klo 16:30–19:40 joukkueiden kaksiottelun finaali ja välinekarsinta. Suomalaiset kilpailevat toisessa karsintaryhmässä klo 18:15–19:40.

 

Su 13.6.
klo 10:00–11:05 yksilöiden vanne- ja pallo-ohjelmien finaalit
klo 11:10–12:15 yksilöiden keila- ja nauhaohjelmien finaalit
klo 13:00–13:40 joukkueiden pallo-ohjelmien finaali
klo 13:45–14:25 joukkueiden vanne-keilaohjelmien finaali

 

Suomessa kilpailujen etenemistä voi seurata keskiviikkona, torstaina ja perjantaina tämän livestriimin kautta. Lauantain ja sunnuntain finaalit sen sijaan voi katsoa livenä täältä tai Yle Areenasta ja TV2:lta klo 13:05 alkaen.   

 

EM-kilpailujen virallinen kisasivusto löytyy tästä osoitteesta.

 

Haku