Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun EM-edustajat nimetty
04.05.2022

Rytmisen voimistelun EM-edustajat nimetty

3.5.2022

Naisten ja nuorten yksilöiden toinen EM – karsintakilpailu käytiin 30.4.2022 joukkueiden Espoossa OVO Training Centerillä (ensimmäinen karsintakilpailu järjestettiin 9.4.2022).

Lajin kehittämisryhmä (LAR) on vahvistanut myös toisen karsintakilpailun karsintapisteet sekä nimennyt edustajat  Tel Avivissa Israelissa 15.-19.6.2022 järjestettävään EM – kilpailuun kahden karsintakilpailun perusteella maajoukkue- ja arvokilpailuvalintakriteerien 2022 mukaisesti.

 Naisten yksilöedustajat (kahden karsintakilpailun perusteella):

  • Elisabeth Jamil, OVO (85 karsintapistettä)
  • Aurora Pohjanvirta, OVO (64 karsintapistettä)

Nuorten yksilöedustajat (kahden karsintakilpailun perusteella):

  • Emmi Piiroinen, OVO (88 karsintapistettä)
  • Anastasia Rogozhina, TaSi (65 karsintapistettä)

Naisten 4-ottelussa sekä Elisabet Jamil että Aurora Pohjanvirta suorittavat 4-ottelun. Nuorten yksilökilpailussa Emmi Piiroinen suorittaa vanteen, pallon ja keilat, Anastasia Rogozhina nauhaohjelman.

Joukkuekilpailussa Suomea edustaa naisten maajoukkue (Elise Gymnastics, Esvoli, SVS Espoo) myöhemmin vahvistettavalla kokoonpanolla (5-6 voimistelijaa). Suomen tuomariksi on nimetty Saila Pitkänen.

Kaikki 30.4.2022 tulokset löytyvät Kisanetistä ja lopullinen karsintapistetilanne täältä.

 

Nuorten maajoukkue (joukkue) kohti arvokisoja 2023

Voimisteluliiton maajoukkuetoiminnasta vastaavan valmentajan, lajipäällikön ja lajin kehittämisryhmän päätöksellä nuorten maajoukkueprojektia ei toteuteta liittojohtoisesti vuonna 2023, vaan seurajohtoisesti. Seuroja kannustetaan muodostamaan seurayhteistyöjoukkueita omilla alueillaan yhteistyöllä muiden seurojen kanssa. Nuorten joukkueiden EM/MM – edustuspaikka vuonna 2023 (vuosina 2008 – 2010 syntyneille voimistelijoille) määräytyy karsintakilpailujen perusteella ja lisätietoja mm. karsintakilpailujen aikataulusta julkaistaan kesäkuun aikana. Voimisteluliitto järjesti myös avoimen keskustelutilaisuuden seuroille ja valmentajille 7.4.2022.

Haku