Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Rytmisen voimistelun ajankohtaisia tiedotteita
01.04.2022

Rytmisen voimistelun ajankohtaisia tiedotteita

Uutisessa kevään ajankohtaisia tiedotteita

Voimisteluliiton kilpailujen haku vuodelle 2023

Voimisteluliiton rytmisen voimistelun vuoden 2023 kilpailut ovat avoimessa haussa huhtikuun ajan Kisanetissä. Hakuaika 1.4.-30.4.2022. Ennen kilpailujen hakua Kisanetin kautta, tulee seurojen lukea tarkemmat ohjeet lajien yhteisestä uutisesta sekä alla olevat rytmisen voimistelun tarkennukset.

Rytmisen voimistelun tarkennukset kilpailujen hakuun:

Vuonna 2023 rytmisessä voimistelussa on käytössä 1.8.2022 käyttöön otettu uusi kilpailujärjestelmä. Osa kilpailuista myönnetään yksipäiväisiksi ja osa kaksipäiväisiksi. Lajin kehittämisryhmä (LAR) pyrkii huomioimaan kilpailusarjojen ryhmittelyssä yksi- tai kaksipäiväisiin kilpailuihin mahdollisimman hyvin sen, että kilpailupäivä tai viikonloppu on mahdollista viedä läpi suunnitellussa, kaikille toimijoille toimivassa aikataulussa ja myös sen, että tuotot seuralle yksi- ja kaksipäiväisistä kisoista ovat mahdollisimman tasaiset. Seuroja kannustetaan hakemaan sekä yksi- että kaksipäiväisiä kilpailuja, huomioiden seuran omat resurssit järjestää kilpailuja ja kaupunkien mahdollisuudet myöntää saleja tapahtumiin. Seura voi halutessaan hakea Staratapahtuman kilpailun yhteyteen huomioiden mm. muun kilpailun aikataulu.

Mikäli seura hakee järjestettäväkseen useampaa kilpailua, tulee hakemuksissa priorisoida, mitä kilpailua haetaan ensisijaisesti, mitä toissijaisesti jne. Ei ole tarkoituksenmukaista hakea kaikkia kilpailuja, vaan niitä, mitä on oikeasti paikkakunnalla mahdollista ko. ajankohtana ja riittävissä olosuhteissa järjestää

Haussa olevien kilpailujen sarjoja ei vielä olla ryhmitelty, vaan se tehdään lajin kehittämisryhmän (LAR) toimesta sen jälkeen, kun kilpailujärjestelmän uudistus on valmis ja julkaistu.

Uudessa järjestelmässä kilpaillaan alustavan suunnitelman mukaisesti iän ja tason sekä tavoitteiden mukaan sarjoissa A, B ja C (yksilöt, joukkuet, duot/triot). Sarjojen vastaavuus nykyiseen järjestelmään (suuntaa antava): A= kansainvälinen/korkea kansallinen taso, ikäkausikilpailut, B= kansallinen taso, ikäkausikilpailun B – sarjat, luokkakilpailutaso, osittain myös välinekilpailua vastaava taso, C = nykyinen välinekilpailu, osittain myös luokkakilpailua vastaava taso

Mikäli seura toivoo järjestettäväkseen KV – kilpailua ja ajankohta olisi jo tiedossa, tulee seuran olla erikseen yhteydessä lajipäällikköön sähköpostitse huhtikuun aikana ja ehdottaa kilpailulle ajankohtaa (joka on vapaana eli johon ei vielä ole kilpailua kalenterissa). Seuroja pyydetään huomioimaan, että nyt haussa ovat kaikki vuoden 2023 kilpailut.

Samassa aikataulussa avoimessa haussa Kisanetissä ovat Special Olympics rytmisen voimistelun kilpailut keväälle 2023 (1 kilpailu) ja syksylle 2023 (yksi kilpailu).

Hakukriteerit:

  • SO – kilpailu tulee järjestää kisat omana kilpailuna, ei muun kilpailun/lajin yhteydessä.
  • Seura voi hakea kilpailua haluamaansa viikonloppuun (kevät: huhti/toukokuu, syksy: loka/marraskuu) ja viikonloppu/viikonloput tulee ilmoittaa hakemuksessa.
  • Kilpailut kaksipäiväisenä (1.päivä divisiooniin jako etänä Vikis-sovellusta käyttäen, 2.päivä kilpailu divisioonittain). Seura on velvollinen ostamaan Vikis-sovelluksen käyttöönsä Voimisteluliitolta.
  • Kilpailusarjoina yksilö levelit 1-4. Kilpailun järjestämisestä kiinnostuneet seurojen tulee ilmoittaa haussa ajankohta, jolle kilpailua haetaan. Hakuaika 1.-30.4.2022.
Keskustelu nuorten maajoukkueprojektin toteuttamisesta 2022-2023

Rytmisen voimistelun nuorten joukkueet ovat arvokilpailuohjelmassa joka toinen vuosi. Viime vuosina nuorten maajoukkueprojekteja on toteutettu sekä liittojohtoisesti että seurayhteistyöllä. Voimisteluliitto järjestää aiheesta seuroille ja valmentajille keskustelutilaisuuden torstaina 7.4. klo 20.00-21.00 teamsin välityksellä. Illan aikana käydään läpi sitä, miten nuorten joukkueprojektia on aiemmin toteutettu ja pohditaan yhdessä, mitä mahdollisuuksia sen toteuttamiseen olisi jatkossa.

Seuraavan kerran nuorten joukkue on mukana nuorten arvokilpailuissa vuonna 2023 (EM ja MM), jolloin nuorten maajoukkueessa mukana voivat olla vuosina 2008 – 2010 syntyneet voimistelijat.

Ilmoittautuminen 6.4.2022 mennessä Lyyti – järjestelmän kautta. Ilmoittautuneille lähetetään teams-linkki sähköpostiin.

Lisätietoja lajipäälliköltä.

Rytmisen voimistelun uusi kilpailujärjestelmää valmistuu!

Lajin kehittämisryhmä (LAR) järjestää uuteen kilpailujärjestelmään liittyvän tiedotustilaisuuden zoomin välityksellä maanantaina 11.4.2022 klo 20.00-21.00. Mukaan pääset tämän linkin kautta. Tilaisuus nauhoitetaan ja julkaistaan infon jälkeen. Erillistä ilmoittautumista tilaisuuteen ei ole. 

https://us02web.zoom.us/j/87120693915  / Meeting ID: 871 2069 3915

Lisää uudesta kilpailujärjestelmästä tiedotetaan ensi viikolla. Seuraa siis tiedotusta!

Tuomariseminaari 28.4.2022 (etä)

Uuden olympiadin ensimmäinen tuomariseminaari kaikkien osa-alueiden arvostelusta järjestetään teamsin välityksellä torstaina 28.4. klo 19.15 – 21.00 (yksilöt). Luvassa on käytännön esimerkkejä ja harjoittelua, vastauksia kysymyksiin ja keskustelua uuden olympiadin säännöistä. Seminaariin ovat tervetulleita myös valmentajat. Kaikille SM – kilpailuihin kutsuttujen tuomareiden suositellaan osallistuvan seminaariin.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen ma 25.4.2022 mennessä tämän linkin kautta tai Voimisteluliiton nettisivujen koulutushausta.

Rytmisen voimistelun III – tason tuomarikoulutus, Startti 2

Tuomarijärjestelmän ensimmäisen tason toinen koulutus järjestetään 13.-14.8.2022.

Koulutuksessa keskitytään suorituksen osa-alueen (E eli execution) arviointiin sekä joukkueiden ja duojen/triojen osa-alueeseen DB. Koulutukseen voivat osallistua III – tason Startti 1 – tuomarit. Koulutus on 1,5 päiväinen ja lisäksi siihen kuuluvat teoriakoe ja käytännön koe. Mahdollisuuksien mukaan koe järjestetään online – tilaisuutena noin viikon päästä koulutuksesta. Koulutuksen käyneet ja kokeen hyväksytysti suorittaneet III – tason Startti 2 –tuomarit voivat arvostella kaikkien kilpailusarjojen DB & TE – osa – aluetta kilpailujärjestelmän mukaisissa kilpailuissa (pois lukien SM – ja arvokilpailukarsinnat). Tuomarin tulee olla vähintään 15 – vuotias.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 30.7.2022 tämän linkin kautta tai Voimisteluliiton nettisivujen koulutushausta.

Elokuussa järjestetään myös tuomariseminaari (zoom/teams) painottaen joukkueiden ja duojen/triojen arviointia.

Haku