Home » Uutiset » Robert Kirmes renkaiden finaaliin Turkin World Challenge Cupissa
02.09.2023

Robert Kirmes renkaiden finaaliin Turkin World Challenge Cupissa

Robert ja Oskar Kirmes poseeraavat World Challenge Cup -tekstiseinän edessä.

Telinevoimistelun World Challenge Cup jatkui Turkin Mersinissä lauantaina 2.9.2023 toisella karsintapäivällä. Suomalaisvoimistelijoista Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) saavutti renkaiden karsinnoissa paikan sunnuntaina kisattavaan renkaiden finaaliin.

World Challenge Cupin toisena karsintapäivänä miehet kisasivat renkailla, rekillä ja hypyssä.

Robert Kirmes nappasi toisen finaalipaikkansa rengaskarsinnasta voimistellen karsinnan seitsemänneksi pistein 13,350. Rekillä Kirmes voimisteli sijalle 16 pistein 11,750.

“Renkailla onnistuin tekemään ehjän sarjan, mikä oli tavoitteenakin, kun viimeksi EM-kisoissa Turkissa nilkka murtui rengasalastulossa. Tänään alastulo tuli seisomaan ja olen tyytyväinen suoritukseen, joka riitti seitsemänteen sijaan ja finaaliin. Renkailla jäi vielä paljon parannettavaa, eli huomenna sitten kaikki peliin finaalissa! Rekillä tipuin sarjan alussa, mutta jatkoin sarjan loppuun onnistuneesti. Tein ensimmäistä kertaa triplavoltin sarjan alastulona nilkkavamman jälkeen, joten olen iloinen, että nilkka kestää pahimmatkin alastulot taas. Huomenna siis kaksi finaalia renkailla ja nojapuilla, olen todella iloinen”, Kirmes summasi karsintojen jälkitunnelmia.

Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) kisasi niin ikään renkailla ja rekillä. Renkailla Kirmes voimisteli sijalle 12 pistein 12,800 ja rekillä sijalle 21 pistein 10,900.

“Rengassarja meni läpi, mutta parannettavaa jäi. Rekillä tuli yksi tippuminen. Irrotus tuli liian lähellä, enkä saanut pidettyä kiinni rekistä. Kokonaisuudessaan oli kiva kisata. Noin kuukausi jäljellä saada sarjat varmaksi ennen MM-kisoja. Huomenna mennään vielä täysillä finaalissa”, Kirmes kertoi toisen karsintapäivän tunnelmista.

Toisena karsintapäivänä naiset kisasivat puomilla ja permannolla.

Puomilla kisannut Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) sijoittui karsinnassa sijalle 15 pistein 10,300. Kisapäivä ei ollut Kuusikolle paras mahdollinen.

Telineiden finaalit kisataan sunnuntaina 3.9. klo 14 alkaen. Sunnuntain finaaliin paikkansa ovat lunastaneet Robert Kirmes (nojapuut ja renkaat), Oskar Kirmes (hevonen) ja Maisa Kuusikko (nojapuut).