Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Reima-voimistelukoulukiertue kehittää seuran lasten toimintaa
07.10.2022

Reima-voimistelukoulukiertue kehittää seuran lasten toimintaa

Reima.yläfemmat.
Reima-voimistelukoulukiertue on kiertänyt erilaisia voimisteluseuroissa ympäri Suomea kevään ja syksyn aikana. Muutosagenteilla on ollut erinomainen tilaisuus kohdata seuroja, joissa on lasten harrastetoimintaa sekä seuroja, joissa kiertuekäynti on kohdistettu erityisesti jonkin voimistelulajin lapsuusvaiheen lajitoimintaan. 
 
Vastaanotto seuroissa on ollut positiivista ja moni on saanut vinkkejä ja työkaluja/materiaalia siihen, kuinka tehdä lasten toiminnasta vielä vaikuttavampaa juuri heidän omassa seurassa. 
 
Demotunti lasten kanssa oli hyvin silmiä avartavaa, kun näki käytännössä, miten ohjaajan innostus tarttuu lapsiin ja kuinka passia voidaan käyttää tunneilla”, kuvaili ohjaaja omaa kokemustaan Reima käynnin jälkeen. 
 

Yksi kiertue käynneistä suuntautui elokuussa Kajaaniin ja siellä valmennustoimikunnan ajatukset toteutuneesta päivästä olivat seuraavanlaiset:

”Reima-voimistelukoulukiertue oli antoisa ja käytännönläheinen, juuri tarpeisiimme räätälöity koulutuskokonaisuus, josta saimme niin teoriatiedolla vahvistettua oppia positiiviseen pedagogiikkaan ja sen hyödyntämiseen ohjaamisessa kuin myös toimivia käytännön harjoituksia, pelejä ja leikkejä, jotka löysivät tiensä voimistelukoulutunneillemme heti seuraavilla harjoituskerroilla. Demotunti voimistelijoiden kanssa havainnollisti erinomaisesti aitoa ohjaustilannetta. Kiertueen muutosagentti, Hanna Halttunen, asiantuntevalla otteellaan veti kattavan koulutusosuuden ohjaajiemme ja valmentajiemme syyskauden avauspäivässä, suosittelemme lämpimästi tarttumaan tähän maksuttomaan tilaisuuteen!”

 
 
”Reima-voimistelukoulukiertue johdatti positiivisen pedagogiikan ja vahvuustaitojen maailmaan.”
Miten muutosagentti Hanna Halttunen itse kuvaili Reima kiertuekäyntiä?


”Suomen voimisteluliiton muutosagenttina toimiminen on mielenkiintoista. Kiertueeseen osallistuvalta seuralta tulee toiveita koulutuksen sisällöstä, jonka myötä koulutus voidaan rakentaa jokaiselle voimisteluseuralle sopivaksi. Yksi seurakäyntini oli Kajaanissa Kajagymillä. Vastaanotto oli innostunut ja motivoitunut. Ohjaajat ja seuratoimijat olivat ihanasti ja aktiivisesti mukana koulutuksessa. Kolmen tunnin koulutukseen sisältyi teoriaa positiivisesta pedagogiikasta, havainnointia,  harjoitteita sekä yhteistä keskustelua. Koulutus oli antoisa niin osallistujille kuin kouluttajalle.” 
 

Kuten molemmista lainauksista käy ilmi, kiertueen käynnit toteutetaan yksilöllisesti seuran tarpeita kuunnellen. Tavoitteena on tukea ohjaajien arkea ja saada yhteistä ymmärrystä siihen, millaista on laadukas lasten voimistelu ja millaista on voimistelukoulun toiminta arjessa?  

 
poika ja valmentaja.

Kiertueen yhteisiä aiheita pääsääntöisesti ovat olleet:
💕Laadukas lasten voimistelu
💕Voimistelukoulun määrittely: kenelle, mitä ja miten?
💕 Positiivinen pedagogiikka ja vahvuustaidot

Yllä mainittujen lisäksi seura valitsee 1-2 omavalintaista aihetta.

Haluaisitko sinun seurasi Reima-voimistelukoulukiertueen vielä syyskaudella 2022 teidän seuraan? Laita mailia suoraan Satu Åkerlundille tai Liisa Lappalaiselle tai täytä hakemuslomake verkossa. Jos tapaaminen on vaikea järjestää, niin myös etätapaamiset ja soittoajat voivat sopia vauhdikkaan arjen rinnalle paremmin ja ovat myös toteuttavissa eli ehdota rohkeasti teille sopivaa mallia.

 

***************************************

Mitä laadukas lasten voimistelu on?

Lasten voimistelussa näkyy ILO eli innostus, laatu ja onnistumiset yhdessä. Laadukkaassa lasten voimistelussa koulutettu valmentaja tai ohjaaja suunnittelee harjoitukset siten, että ne tukevat lapsen psyykkistä ja fyysistä kasvua sekä kehitystä. Voimisteluseurojen tunneilla tavoitteena on, että innostus, laatu ja onnistumiset yhdessä toteutuvat jokaisella harjoituskerralla. Sen seurauksena lapsi omaksuu seurasta urheilullisen ja liikunnallisen elämäntavan sekä saa kipinän monipuoliseen, riittävään ja omaehtoiseen liikuntaan. 

Haku