Home » Uutiset » Pavel Titov telinevoimistelun World Challenge Cupin finaaliin
07.10.2022

Pavel Titov telinevoimistelun World Challenge Cupin finaaliin

Pavel Titov poseeraa päästyäänWorld Challenge Cupin hevosfinaaliin

World Challenge Cupin ensimmäiset karsinnat on kisattu Mersinissä, Turkissa tänään 7.10. Suomalaisvoimistelijat kisasivat tänään viidellä telineellä. Pavel Titoville lohkesi tältä päivältä paikka miesten hevosfinaaliin omalla kauden parhaalla pistesaldollaan.  Kisoissa nähtiin myös muita suomalaisvoimistelijoiden henkilökohtaisia huippupisteitä.

World Challenge Cup polkaistiin tänään käyntiin Mersinissä ensimmäisillä karsinnoilla. Karsinnoista telinekohtaisesti kahdeksan parasta saivat paikan sunnuntain finaaliin. Suomalaisvoimistelijoilta nähtiin hyviä onnistumisia sekä henkilökohtaisia ennätyspisteitä.

Miesten telinevoimistelukarsinnassa kisattiin tänään kolmella telineellä: permanto, nojapuut ja hevonen. Permannossa kisasivat Niila Sinivuori (Jyväskylän voimistelijat-79) ja Jooa Sillanpää (Jyväskylän voimistelijat -79). Sinivuori sijoittui sijalle 14 pisteillä 13,30 ja Sillanpää sijoittui sijalle 17 pisteillä 12,900. Nojapuissa tänään kisasivat Akseli Karsikas (Oulun Pyrintö) ja hän sijoittui sijalle 20 pistein 11,150 sekä myös permannolla kisannut Sinivuori sijoittui nojapuilla sijalle 21 pistein 10,900. Hevosessa kisasivat tänään Jimi Päivänen (Voimisteluseura Helsinki VSH) ja  Pavel Titov (Jyväskylän voimistelijat-79) . Päivänen sijoittui sijalle 24 pisteillä 10,000.  Titov otteli itselleen finaalipaikan sijoittuen sijalle 7 kauden parhaalla pistesaldollaan 13,800.

”Tosi hyvä fiilis jäi! Ennen kisaa oli vähän heikko olo, mutta siitä huolimatta sujui hyvin. Nyt on kuitenkin todella hyvä olo! Kivaa päästä finaaliin ja aina kun finaaliin pääsee, niin siitä pitää nauttia! Uskon, että on myös hyvät mahdollisuudet mitaleille, kunhan saa sarjan siististi läpi”, kommentoi Pavel Titov päivän suoritustaan.

Naisten telinevoimistelukarsinnassa oteltiin tänään kahdella telineellä: hyppy ja eritasonojapuut. Hypyssä edustivat Viivi Nieminen (Jyväskylän voimistelijat-97) sijoittuen sijalle 9 pisteillä 11,800 ja Malla Montell (Oulun Pyrintö) sijoittuen sijalle 10 pistein 11,750. Molemmat voimistelijat edustivat Suomea myös eritasonojapuilla. Montell suoritti eritasonojapuilla henkilökohtaisen ennätyksensä pisteillä 12,300 ja ylsi sijalle 10. Nieminen sijoittui sijalle 14 pisteillä 10,800. Molemmat voimistelijat olivat ensimmäistä kertaa World Challenge Cupissa.

”Oli upea fiilis päästä kilpailemaan isolla areenalla podiumilla sekä tehdä hypyssä ensimmäistä kertaa uusi liike onnistuneesti! Toinen hyppy hieman pyöri yli, joka hieman harmittaa. Nojapuilla yritin suorittaa sarjani todella puhtaasti.  Se antoi tulosta, sillä sain ennätyspisteeni siellä! Kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen ensimmäiseen päivään! Huomenna painetaan täysillä kohti permantoa”, kommentoi Montell omia päivän onnistumisia ja tunteita kilpailun ensimmäisestä päivästä.

Ensimmäisen päivän jälkeen voidaan jo todeta, että finaaleista löytyy suomalaisedustusta. Huomenna on kuitenkin mahdollisuus haalia lisää finaalipaikkoja, sillä karsinnat jatkuvat vielä.