Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Päivityksiä kilpa-aerobicin sääntöihin ja tuomaripaneelien kokoon
09.01.2021

Päivityksiä kilpa-aerobicin sääntöihin ja tuomaripaneelien kokoon

Kilpa-aerobicin tuomariohje ja kansalliset säännöt päivitetään. Kokonaisuudessaan päivitetyt säännöt julkaistaan tammikuun aikana. Päivitykset koskevat olemassa olevien sääntöjen tarkennuksia ja marraskuun lopussa tiedotettuja muutoksia sarjojen nimissä ja ikärajoissa.

Lisäksi tuomaripaneelin osalta ohjeisiin tulee seuraava päivitys, jonka lajin kehittämisryhmä LAR on hyväksynyt kokouksessaan 7.1.2021.

Tekniikka- ja taiteellisuustuomareita voi paneelissa olla 2, 3 tai 4. Mikäli tuomareita on 2, tulee pisteiden olla CODE:n määrittelemien pisterajojen sisällä ja pisteiden keskiarvo jää voimaan. Mikäli tuomareita on 3, käytetään mediaanipistejärjestelmää, jossa korkein ja matalin pistemäärä tippuvat pois ja keskimmäinen pistemäärä jää voimaan. Kaikkien pisteiden tulee olla 1 pisteen sisässä. Mikäli tuomareita on 4, korkein ja matalin pistemäärä tippuvat pois ja kahden keskimmäisen pisteen keskiarvo jää voimaan. Keskimmäisten pisteiden tulee olla CODE:n määrittelemien pisterajojen sisällä.

Kolmen taiteellisuus- ja tekniikkatuomarin määrää on kokeiltu pilottiluontoisesti syksyn 2020  kilpailukaudella 3 lajin kilpailussa ja käytössä oleva pistejärjestelmä SES on päivitetty myös tähän paneelikokoon. 

kuva Ville Kaakinen

Haku