Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » OVO Team lähtee kärkipaikalta Sofian maailmancupin finaalipäivään
26.06.2021

OVO Team lähtee kärkipaikalta Sofian maailmancupin finaalipäivään

Huomiseen finaaliin riittää jännitystä, sillä OVO Team jakaa kilpailun ykkössijan Bulgarian maajoukkueen kanssa. Kärkikolmikkoon voimisteli myös toinen suomalaisjoukkue Gloria, joka on kiinni kolmossijassa alkukilpailun jälkeen. Suomalaisjoukkueista Sanix Valens voimisteli kärkiviisikkoon, mutta karsiutui maakiintiön vuoksi finaalista.

Joukkuevoimistelun maailmancupin alkukilpailu alkoi lauantaina Bulgarian Sofiassa OVO Teamin ja Bulgarian maajoukkueen komennuksessa. Joukkueet jakavat kilpailun ykköstilan alkukilpailun jälkeen pistein 18,80.

Tuoreen suomenmestarijoukkueen Olarin Voimistelijoiden OVO Teamin valmentaja Anneli Laine- Näätänen on tyytyväinen joukkueensa suoritukseen alkukilpailun jälkeen: ”Upea suoritus. Voimistelu oli täsmällistä ja yhtäaikaista. Lähdemme myös huomiseen kisapäivään tekemään omaa hyvää harkkatasoista suoritusta ja nauttimaan live-kisasta.”

Pääkaupunkiseudun seurojen yhteistyöjoukkue Gloria (Attitude Sport, Elise Gymnastics, Pakilan Voimistelijat ja Tapiolan Voimistelijat) teki alkukilpailusuorituksensa aivan täysillä ja saavutti pisteet 18,25. ”Tunnelma oli vapautunut ja saimme tehtyä ilmaisulla ja tavoitteen mukaisesti. Lähdemme huomiseen finaaliin huippufiiliksellä parantamaan suoritusta.”, iloitsee Glorian kapteeni Laura Airila onnistumista.

Lahjan Tyttöjen Sanix Valens ei onnistunut tänään aivan omalla tasollaan. ”Suoritus oli vahva, mutta sisälsi valitettavasti liukastumisen, joka vaikutti kokonaisuuteen. Olemme menneet kuitenkin eteenpäin edellisestä kilpailusta ja olemme siihen tyytyväisiä.”, kertoo turkulaisjoukkueen valmentaja Eveliina Johansson kilpailun jälkeen.

Sofian maailmancupin finaali kilpaillaan sunnuntaina 27.6. kello 12. Maailmancupin osakilpailun mitalisijojen ohessa kilpailussa ratkeaa myös Kansainvälisen joukkuevoimisteluliiton eli IFAGG:n mestaruus.

 

Sofian maailmancupin ja IFAGG:n mestaruuskilpailujen alkukilpailun tulokset:

 

1. OVO Team (Suomi) 18,80
1. National Team (Bulgaria) 18,80
3. Gloria (Suomi) 18,25
4. Grisete (Viro) 17,75
5. Sanix Valens (Suomi) 17,40
6. Alcor Avangard (Ukraina) 16,85

 

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät täältä

 

Haku