Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Oskar Kirmes voitti ottelun Suomen mestaruuden
07.11.2020

Oskar Kirmes voitti ottelun Suomen mestaruuden

Miesten telinevoimistelun kuusiottelun Suomen mestaruuksista kilpailtiin lauantaina Jyväskylässä. Kilpailusta tuli erittäin tasainen taistelu Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmeksen ja Robert Kirmeksen sekä Voimisteluseura Helsingin Elias Kosken välillä, ja mestaruus ratkesi vasta viimeisellä telinekierroksella kilpailun viimeiseen rekkisuoritukseen.

”Ennen rekkisarjaani kuulin, että Robert on johdossa. Tiesin, että jos teen sarjan läpi, olen ykkönen tai toinen. Tavoitteenani oli tänään vain, että minä ja Robert olemme ykkönen ja kakkonen, joten minun oli pakko vääntää se sarja läpi”, Oskar Kirmes kertaa kilpailun ratkaisunhetkiä. 

Hän sai tehtyä sarjansa mallikkaasti loppuun asti ja vei mestaruuden nimiinsä yhteispisteillä 76,400. Pikkuveli Robert Kirmes varmisti veljesten kaksoisvoiton 0,2 pisteen erolla Oskariin.

Tuore mestari kuvailee kilpailupäivää todella raskaaksi. Mitalikolmikon ja monen muun maan kärkivoimistelijan valmistautuminen SM-kisoihin ei ollut aivan tavanomainen, sillä he suorittavat parhaillaan asepalvelusta Puolustusvoimien urheilukoulussa. 

”Me olimme sunnuntaista keskiviikkoon asti metsässä. Siellä sai nukuttua tosi huonosti, kolme­ tai neljä tuntia per yö. Keskiviikkona tulimme vasta kotiin, torstaina oli kevyet treenit, perjantaina tulimme tänne Jyväskylään ja tänään oli kisat, niin huomaa kyllä, ettei ole ihan vielä palautunut”, Oskar Kirmes kertoo.

Kirmeksen mukaan kaikilla armeijaa suorittavilla voimistelijoilla oli lauantaina vaikeuksia kilpailussa. Hän arvioi, että varsinkin hänestä ja Elias Koskesta huomasi, ettei kisatuntuma ollut kaikkein kevyin mahdollinen.

”Mutta mestaruus on mestaruus, ja olen tyytyväinen siihen sekä niin iloinen, että pikkuveljeni on kakkonen”, Kirmes iloitsee. 

Miesten kuusiottelukilpailun ohessa voimisteltiin myös miesten joukkueiden SM-kilpailu, jonka voittajaksi nousi Kirmesten seura Espoon Telinetaiturit. Perjantaina nuorten kuusiottelun mestaruuteen voimisteli Oulun Pyrinnön Akseli Karsikas ja joukkuemestaruuteen Tampereen Sisu. 

Miesten telinevoimistelun SM-kilpailut jatkuvat Jyväskylässä lauantaina nuorten telinefinaaleilla. Sunnuntaina käydään vielä miesten telinefinaalit. Kilpailuviikonlopun kaikki tulokset löytyvät Sport Event Systems -sivustolta.  

Miesten telinevoimistelun SM-kuusiottelu

1. Oskar Kirmes: 76,400

2. Robert Kirmes: 76,200

3. Elias Koski: 75,550.

Haku