Home » Uutiset » Oskar Kirmes voimisteli pronssia hevosella Turkin World Challenge Cupissa
03.09.2023

Oskar Kirmes voimisteli pronssia hevosella Turkin World Challenge Cupissa

Robert Kirmes poseeraa veljensä Oskar Kirmeksen kanssa, jolla on kaulassaan pronssimitali.

Turkin Mersinissä kisattu telinevoimistelun World Challenge Cup huipentui sunnuntaina 3.9.2023 telineiden finaaleihin. Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) ponkaisi hevosen finaalissa kolmannelle sijalle pistein 13,500.

Pronssia voimistellut Oskar Kirmes on tyytyväinen päivän suoritukseen hevosella. Hevosella voittoon voimisteli jordanialainen Ahmad Abu Al Soud ja hopealle ukrainalainen Oleg Verniaiev

“Fiilis on tietysti hyvä, kun pääsee mitalin kanssa kotiin. Täytyy saada kaikki kuusi telinettä varmaksi vielä ennen MM-kisoja. Viikon päästä on jo kauden ensimmäinen kuusiottelu Urheassa”, Oskar Kirmes kertoi finaalin jälkeen.

Robert Kirmes (Espoon Telinetaiturit) mitteli finaalipäivänä sekä renkaiden että nojapuiden finaalissa. Renkailla Kirmes ylsi kuudenneksi pistein 13,300 ja nojapuilla kahdeksanneksi pistein 11,800. Renkaiden ykköseksi voimisteli azerbaidžanilainen Nikita Simonov, hopealle turkkilainen Mehmet Ayberk Kosak ja pronssille ukrainalainen Igor Radivilov. Nojapuilla kultaa voimisteli ukrainalainen Oleg Verniaiev ja hopeaa niin ikään ukrainalainen Nazar Chepurnyi, pronssia taas turkkilainen Ahmet Onder

”Fiilis on todella hyvä kisan jälkeen! Ensimmäinen finaalini oli heti Oskarin jälkeen, joten en nähnyt ollenkaan hevosen pisteitä tai sarjoja. Lähdin kävelemään ulos ja näin taulusta, että Oskar oli kolmas, joten ilahduin todella paljon! Nojapuilla oli kova taso. Yritin tehdä hyvän sarjan, mutta tuli kaksi isoa virhettä, joiden takia jäin tänään kahdeksannelle sijalle. Ennen renkaita oli pitkä tauko, joten piti pistää pää kasaan ja parantaa eilisestä. Tein parhaimman sarjan, minkä olen tehnyt tällä kaudella ja olen niin tyytyväinen suoritukseen. Alastulossa tuli sarjan isoimmat virheet, mutta renkaissakin oli sen verran kova taso, että parhaimmillaan olisi riittänyt viidenteen sijaan. Seuraavaksi lähdetään kotiin ja kisataan Urheassa ensi viikonloppuna. Parin viikon kuluttua kisataan Pariisin Challenge Cupissa! Kovaa treeniä tästä eteenpäin, yritetään puhdistaa sarjoja ja lisätä vaikeutta taas, jotta pärjää vielä paremmin ulkomailla”, Robert Kirmes summasi.

Maisa Kuusikko (Tampereen Voimistelijat) loukkasi lauantaina polvensa puomilla kilpailusuorituksessaan. Perjantaina saavutettu paikka sunnuntain nojapuiden finaalin jäi siten käyttämättä. Polven tilanteen tutkiminen jatkuu Suomessa hänen kotiuduttuaan.

Telinevoimistelun World Challenge Cup järjestetään seuraavaksi Unkarin Szombathelyssa 8.–10.9.2023. Kilpailuissa Suomea edustavat Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH), Ada Hautala (Oulun Pyrintö) ja Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit). Telinevoimistelun MM-kilpailut mitellään Antwerpenissa, Belgiassa 30.9.–8.10.2023.

Telineiden finaalien tulokset 3.9.2023. Lisätietoa ja lisää finaalituloksia löydät Kansainvälisen Voimisteluliiton sivuilta