Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Osallistuminen kenttäohjelmaan on huippuelämys
12.08.2021

Osallistuminen kenttäohjelmaan on huippuelämys

Gymnaestradan päätösjuhlassa Tampereen stadionilla tullaan näkemään kymmenen vaikuttavaa, satojen voimistelijoiden esittämää yhteisohjelmaa, tarinaa unelmien tulevaisuudesta. 

Jo matka kohti Gymnaestradaa on ainutlaatuinen kokemus. Aloitat harjoittelun omassa seurassasi tutulla ehkä pienelläkin porukalla, oman ohjaajan tai valmentajan opastuksella. Opettelet liikkeet ja liikesarjat, tutustut musiikkiin, suuntiin, siirtymisiin, hiotte esitystä kauden mittaan. Tulet yhteisiin harjoituksiin, kohtaat sadat toiset, jotka ovat eri puolilla Suomea harjoitelleet samaa ohjelmaa. Saatte yhdessä kokonaisuuden toimimaan, kuviot syntymään, tarinan hienosti kerrotuksi. Olet osa jotakin suurta, esiinnyt suurelle yleisölle.. on se huippuelämys! 

Tästä tavoitetta, motivaatiota, innostusta tulevaan kauteen ja harjoituksiin. Suunnaksi kesän liikuttavin festivaali Gymnaestrada ja Tampere kesäkuussa 2022, yhteinen voimistelukauden päätös ja kesälomamatka. 

Miten mukaan yhteisohjelmiin

Tarjolla on kymmenkunta ohjelmaa, joista voi valita ryhmän ikään, taitotasoon, tavoitteisiin sopivan. Ohjaajat ja valmentajat kautta maan ovat tervetulleita tutustumaan yhteisohjelmiin elo-syyskuussa järjestettäville opetuskursseille. Vaihtoehtoisesti ohjelman voi opetella striimin välityksellä omalta paikkakunnalta käsin. Opettelun ja harjoittelun tueksi jokaisesta yhteisohjelmasta valmistuu kirjallinen ohje, opetusvideo, harjoitusmusiikki – ja myöhäisemmässä vaiheessa paikka- ja kuviokartat. Näiden hankintaan ohjeistetaan erikseen. Kertauskurssi on marraskuussa.

Opetuskurssien aikataulut ja ohjelmat löytyvät tapahtuman nettisivulta, kursseille ilmoittautuminen on nyt avoinna. Esiintymisasujen kuvat on julkaistu ja sovituskoot ovat esillä opetuskursseilla. Alustavat ilmoittautumiset tapahtumaan ja yhteisohjelmiin tehdään seuroittain lokakuussa (määrät) ja sitovat ilmoittautumiset tammikuussa (henkilöt). Seurojen yhteyshenkilöt Gympit hoitavat ilmoittautumiset seuroittain.

Millaisia yhteisohjelmia on

Päätösjuhlassa nähdään 6 kenttäohjelmaa, joissa suuret voimistelijajoukot kertovat monin kuvioin ja vauhdikkaalla liikkumisella sykähdyttäviä tarinoita. Esitykset ovat hyvin harjoiteltuja ja yhtäaikaisia. Näitä hieman haasteellisempia ohjelmia kokoonnutaan harjoittelemaan yhdessä kerran etukäteen. Lisäksi ohjelmia harjoitellaan kaikkina tapahtumapäivinä.

Kentällä nähdään myös 4 matalan kynnyksen ohjelmaa, jotka ovat helpommin ja nopeammin opittavissa eivätkä vaadi voimistelijoilta samanlaista sitoutumista harjoitteluun. Vaativilla kuvioilla ja siirtymisillä ei näissä ohjelmissa ole niin suurta roolia. Näitä ohjelmia harjoitellaan yhdessä vasta tapahtumapäivinä: perheliikunnan ohjelma, 7-12-v. toinen ohjelma (Sateen jälkeen paistaa aurinko), lajien yhteisohjelma ja kuntoliikkujien ohjelma.

Kuntoliikkujien ohjelma on myös ns. late birds -ohjelma eli siihen voi päästä myöhemminkin mukaan.  Osallistumismaksut ovat kuitenkin tällöin kalliimmat.

Kenttäohjelmien lisäksi iltanäytökseen tulee yhteisohjelma 60+ -ikäisille Ikiliike-toimijoille, senioreille, ikivireille. Myös tämän ohjelman opettelu ja osallistuminen etenee samalla tavalla ja tapahtumasivulta löytyy lisätietoja. 

Kaikkien koreografien ja yhteisohjelmien esittelyt, esiintymisasukuvaukset ja videoklipit netissä. Lue lisää. 

Tulkaa mukaan yhteisohjelmiin. Niissä esiintyminen on huippua! 

Entä joko teidän seurassa on Gymnaestradan-yhteyshenkilö Gymppi? Vielä ehtii – katso täältä. 

UUTINEN JULKAISTU 11.5.2021 ja UUDELLEEN JULKAISTU 12.8.2021

Haku