Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukipäätökset julkaistu
21.04.2022

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukipäätökset julkaistu

seteleitä kädessä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikuntaseuroille yli 4,6 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea.

Seuratuen avulla lisätään erityisesti matalan harrastuskynnyksen toimintaa lapsille ja nuorille. Lisäksi hallitusohjelmassa on osoitettu seuratukeen vuosittaista lisämäärärahaa kohdennettuna vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastuksen tukemiseksi.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 376 hankkeelle. Niistä jatkoa aiemmalle hankkeelle on 145 ja uusia kehittämishankkeita on 231.

Voimisteluseurojen ja -jaostojen voimistelutoimintaan kohdistuvista hankkeista tukea sai 18. Näistä uusia hankkeita oli kymmenen ja jatkohankkeita kahdeksan. Yhteensä voimisteluseurat saivat seuratukea 230 900 euroa. Lisäksi voimistelua on mukana ainakin kolmessa monilajiseuran hankkeessa. Voimisteluseurojen tukihakemusten määrä putosi selvästi aiempiin vuosiin verrattuna.

Ministeriö pyrkii jakamaan seuratukea vuosittain mahdollisimman monelle eri seuralle. Tämän vuoden myönnöissä uusia avustuksen saajia oli 85. Myöntöjä harkitessa kiinnitetään huomiota siihen, miten hakija on saanut valtionavustusta edellisinä vuosina ja kuinka paljon yhteensä eri vuosina.

Hankkeiden keskinäisessä arvioinnissa ministeriö pyrkii suosimaan seurojen yhteishankkeita, jotta avustuksen piiriin pääsee useampi seura. Hankkeiden vaikuttavuutta arvioidaan suhteessa seuran toimintaympäristöön. Vaikuttavuus on suurempaa, jos seuran kehittämishanke on ns. alueellista eli toimintaa kehitetään yli kuntarajojen.

Myönnetyt avustukset ja tietoa seuratoiminnan kehittämistuesta tästä linkistä (linkki avautuu uuteen ikkunaan). 

Lisätietoja:
Opetus- ja kulttuuriministeriö
ylitarkastaja Sari Virta, p. 0295 330 377

Suomen Voimisteluliitto
seurakehityspäällikkö Tiina Saulila, tiina.saulila(a)voimistelu.fi, puh. 040 828 2308

Haku