Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Olivia Vättö, Ada Hautala ja Elias Koski World Challenge Cupiin Unkariin
04.09.2023

Olivia Vättö, Ada Hautala ja Elias Koski World Challenge Cupiin Unkariin

Olivia Vättö poseeraamassa telinevoimistelukilpailuissa.

Kuva: Olivia Vättö

Telinevoimistelun World Challenge Cup kisataan Unkarin Szombathelyssa 8.10.9.2023. Kilpailuissa Suomea edustavat Olivia Vättö (Espoon Telinetaiturit), Ada Hautala (Oulun Pyrintö) ja Elias Koski (Voimisteluseura Helsinki VSH). Voimistelijat suuntaavat kohti Unkaria odottavaisin tunnelmin. 

“Treenit ovat nyt sujuneet tosi hyvin ja olen saanut hiottua sarjoja hyvin”, Olivia Vättö kertoo. 

Ada Hautala kilpailee Unkarissa kaikilla muilla telineillä paitsi hypyssä. 

”Treenit ovat sujuneet mukavasti ja syksyn kilpailukausikin on avattu viime viikonloppuna etänäytössä. Hyvillä fiiliksillä lähden hakemaan kisatuntumaa myös kansainvälisistä kisoista”, Hautala summaa. 

Ada Hautala

Myös Elias Koski kertoo kilpailuja edeltävien treenien sujuneen mallikkaasti: ”Hyvillä mielin lähden hakemaan tatsia kansainvälisistä kisoista näin kuukausi ennen MM-kisoja. Kisaan kaikilla kuudella telineellä, vaikka Unkarissa ei kuusiottelun kilpailua erikseen olekaan.” 

Elias Koski

Taustaa World Challenge Cup -kilpailuista 

World Challenge Cup -kilpailut ovat Kansainvälisen Voimisteluliiton (FIG) alaiset kilpailut, jotka on tarkoitettu vain yksittäisille voimistelijoille, maksimissaan 2 per maa per teline. Kilpailussa on vain telinekohtaiset karsinnat ja finaalit, eikä ottelukilpailuita. Finaaleihin pääsee kahdeksan parasta osallistujaa. Jokaisessa WCC-kilpailussa voimistelijalla on mahdollisuus voittaa palkintorahoja ja World Challenge Cup -pisteitä, jotka lasketaan mukaan jokaisen telineen World Challenge Cupin rankinglistaan. WCC ei ole karsintakilpailu arvokisoihin.

Haku