Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » OKM:n seuratukipäätökset julkaistu
27.04.2021

OKM:n seuratukipäätökset julkaistu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallisen seuratoiminnan elinvoimaisuutta.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 408 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 284 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle on 124. Avustukset kohdistuvat 109 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 43. Avustusta saavissa hankkeissa on esillä suomalaisen seuratoiminnan laaja kirjo ja moninaisuus.

Voimisteluseurojen ja -jaostojen voimistelutoimintaan kohdistuvista hankkeista tukea sai 23. Näistä uusia hankkeita oli 15 ja jatkohankkeita kahdeksan. Yhteensä voimisteluseurat saivat seuratukea 243 100 euroa. 

Tämän vuoden hankkeissa on erityisen paljon esillä nuorten drop outin vähentäminen. Toimintaa kehitetään joko perustamalla erityisesti yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille omia harrasteryhmiä, ottamalla nuoria mukaan seuran kehittämiseen, kouluttamalla nuoria ohjaaja-, toimitsija- ja tuomaritehtäviin. Lisäksi on hankkeita, joissa lähdetään toteuttamaan nuorten toivomia ja esittämiä toimenpiteitä.

Erityisliikunnan hankkeita on aiempaa enemmän ja perheliikuntaa lisätään myös laajasti. Vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukeminen nousi tämän vuoden haussa uudeksi alatavoitteeksi hallitusohjelman linjauksen mukaisesti. Kaikkiaan 152 avustusta saavassa hankkeessa osa avustuksesta menee suoraan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen joko harrastemaksuihin tai välinehankintoihin kohdentuen.

Myönnetyt avustukset ja tietoa seuratoiminnan kehittämistuesta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja: 

Opetus- ja kulttuuriministeriö
ylitarkastaja Sari Virta, p. 0295 330 377

Suomen Voimisteluliitto
seurakehityspäällikkö Tiina Saulila, tiina.saulila(a)voimistelu.fi, puh. 040 828 2308

Haku