Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » OKM:n seuratukipäätökset 2024 on julkaistu
16.04.2024

OKM:n seuratukipäätökset 2024 on julkaistu

setelit pyykkinarulla

Seuratukipäätökset julkaistu – voimisteluseurojen tukimäärä kasvussa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille yli 3,8 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään liikunnan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta eri kokoisissa seuroissa järjestämällä harrastusmahdollisuuksia erityisesti lapsille ja nuorille matalan kynnyksen toiminnan kautta.

Seuratukea myönnettiin yhteensä 312 hankkeelle. Niistä uusia hankkeita on 183 ja jatkoa aiemmalle hankkeelle 129. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 695. Seuratukea haetaan vuosittain paljon ja avustusta pyritään hankekriteerien täyttyessä myöntämään aina myös uusille hakijoille tai seuroille, joille ei aikaisemmin ole avustusta myönnetty.

Avustusta saaneissa hankkeissa nousee esiin seuratoiminnan monimuotoisuus ja laaja kirjo.

”On ilahduttavaa, että seuroissa halutaan vähentää drop outia. Se on tärkeää nuoren liikkumisen ja harrastamisen jatkumisen kannalta, mutta myös seuran elinvoimaisuuden kannalta. Seuroissa tarvitaan nuoria myös erilaisiin tehtäviin ja järjestämään toimintaa. Tänä vuonna lähes 200 hankkeessa on sisällä drop outin vähentäminen”, liikunta, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist toteaa.

Perheliikuntaa, monikulttuurisuutta ja soveltavaa liikuntaa kehittävissä hankkeissa tavoitetaan myös hyvin seuratuen ydin. Harrastamisen kustannuksien hillitseminen erityisesti juuri harrasteryhmien toiminnassa on tärkeä seuratuen tavoite. Avustetuissa hankkeissa on myös toimenpiteitä, jolloin osa avustuksesta menee suoraan lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen muun muassa seuraan hankittavien välineiden muodossa.

Voimisteluseurojen hankehakemukset kehittyneet

Voimisteluseurojen ja -jaostojen voimistelutoimintaan kohdistuvista hankkeista tukea sai 24. Näistä uusia hankkeita oli 19 ja viime vuonna alkaneita jatkohankkeita viisi. Yhteensä voimisteluseurat saivat seuratukea 327 500 euroa (viime vuonna 260 500). Voimisteluun kohdistuvan seuratuen määrä siis kasvoi, vaikka voimisteluseurojen tukihakemusten määrä oli pienin kymmeneen vuoteen.

”Voimisteluseurojen hakemuksia oli ilo lukea. Hakuohjeisiin oli tutustuttu pääosin huolella ja tukea haettiin seuratuen tavoitteiden mukaiseen toimintaan. Mukana oli myös seuroja, jotka eivät ole hakeneet tukea aiemmin. Aiempaa isompi osa hakijoista myös hyödynsi liiton sparraustukea hankkeen suunnitteluvaiheessa”, iloitsee Voimisteluliiton seurakehityspäällikkö Tiina Saulila.

Myönnetyt tuet ja lisätietoja

Kaikki hakijat saavat päätöskirjeen postitse seuran viralliseen osoitteeseen. Avustus maksetaan tukea saaneiden seurojen tileille lähiviikkoina. Päätöskirje kannattaa lukea huolella ja säilyttää, kunnes hanke on päättynyt ja avustuksen käytöstä on tehty ohjeiden mukainen selvitys.

Myönnetyt avustukset ja tietoa seuratoiminnan kehittämistuesta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja: 
Opetus- ja kulttuuriministeriö
ylitarkastaja Sari Virta, p. 0295 330 377, info.okm(a)gov.fi

Suomen Voimisteluliitto
seurakehityspäällikkö Tiina Saulila, puh. 040 828 2308, tiina.saulila(a)voimistelu.fi

Haku