Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » OKM:n seuratukipäätökset 2023 julkaistu
24.04.2023

OKM:n seuratukipäätökset 2023 julkaistu

seteleitä kädessä

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille 4,3 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia sekä tuetaan paikallisen seuratoiminnan elinvoimaisuutta.

Seuratukea sai yhteensä 350 hanketta, joista 126 on jatkohankkeita ja uusia kehittämishankkeita 224. Avustukset kohdistuvat 102 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 45. Näiden hankkeiden kautta tuella on hakijaseuran lisäksi vaikutusta yhteensä noin 82 muun seuran toimintaan.

Voimisteluseurojen ja -jaostojen voimistelutoimintaan kohdistuvista hankkeista tukea sai 23. Näistä uusia hankkeita oli 15 ja viime vuonna alkaneita jatkohankkeita kahdeksan. Yhteensä voimisteluseurat saivat seuratukea 260 500 euroa. Voimistelun saamasta tuesta yli puolet kohdistui jatkohankkeisiin.

Tämän vuoden hankkeissa on hyvin esillä nuorten drop outin ehkäisy. Toimintaa kehitetään joko perustamalla erityisesti yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille omia harrasteryhmiä, ottamalla nuoria mukaan seuran kehittämiseen, kouluttamalla nuoria ohjaaja-, toimitsija- ja tuomaritehtäviin. Lisäksi on hankkeita, joissa lähdetään toteuttamaan nuorten toivomia ja esittämiä toimenpiteitä tai perustetaan seuraan nuorisoraati.

Perheliikuntahankkeita on viimevuotista enemmän ja hankkeisiin sisältyy myös erityisliikuntaa. Kaikkiaan 141 hankkeessa osa avustuksesta menee suoraan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen joko harrastemaksuihin tai välinehankintoihin kohdentuen.

Kaikki avustusta hakeneet seurat saavat päätöskirjeen toukokuussa. Aiemmin avustusta saaneita seuroja ministeriö muistuttaa toimittamaan hankeselvityksen ministeriöön 30.4.2023 mennessä. Ohjeet selvityksen tekemiseen löytyvät päätöskirjeestä ja ministeriön nettisivuilta.

Myönnetyt avustukset ja tietoa seuratoiminnan kehittämistuesta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Lisätietoja: 

Opetus- ja kulttuuriministeriö
ylitarkastaja Sari Virta, p. 0295 330 377

Suomen Voimisteluliitto
seurakehityspäällikkö Tiina Saulila, tiina.saulila(a)voimistelu.fi, puh. 040 828 2308

Haku