Hyppää sisältöön
Home » Uutiset » Ohjeistus ”turvaväliohjelmilla” kilpailemiseen
07.04.2021

Ohjeistus ”turvaväliohjelmilla” kilpailemiseen

Vallitseva koronavirustilanne on haastanut kilpailuohjelmien harjoittelua ja kilpailuihin valmistautumista. Tilanne on harjoitusmahdollisuuksien suhteen ollut hyvin erilainen eri alueiden välillä. Joukkueiden tulee noudattaa aina oman alueensa tai paikallisten viranomaisten rajoituksissa ja suosituksia, jotka koskevat harjoittelua. Liiton koronaohjeistukset luettavissa täältä. 

 

Tästä johtuen lajin kehittämisryhmä LAR on hyväksynyt sovelletun kilpailumuodon, ”turvaväliohjelmat”. Turvavälikilpailumuoto on käytössä kaikissa virtuaalikilpailuissa koko kevätkauden ajan. Kaikkiin virtuaalikilpailuihin voi osallistua joko turvaväliohjelmalla tai normaalilla kilpailuohjelmalla. Arvostelu tapahtuu kuitenkin aina sovelletuilla arviointikaavakkeilla, joissa on taiteellisessa osa-alueessa huomioitu turvavälivaatimukset.

 

Turvaväliohjelmassa voimistelijoiden välillä säilyy 2 metrin etäisyys suorituksen ajan ja nostoja, pariliikkeitä tai yhteistyöliikkeitä ei suositella tehtäväksi. Hypyissä ja siirtymissä voi ohituksen suorittaa läheltä ohimenevästi.

 

Lisätietoja arvostelupoikkeuksista löytyy täältä

 

Päivitetty 26.4.2021 turvaväliohjelmien voimassaoloaikaa. 

 

kuva Sami Ilvonen

 

Haku